Logo vizieropbronckhorst.nl


Daphne: "Zowel kamerplanten als de buitenplanten zijn in een ruim assortiment aanwezig. Deze worden elke dag netjes onderhouden." (foto: Feikje Breimer)
Daphne: "Zowel kamerplanten als de buitenplanten zijn in een ruim assortiment aanwezig. Deze worden elke dag netjes onderhouden." (foto: Feikje Breimer)
Ondernemer van de week

Ondernemer vd week Daphne Bloemendaal

DREMPT - Kerstbomen, zomerbloeiers, vaste planten en violen; Henk, Herbert en Daphne Bloemendaal kweken, inplanten en verkopen het allemaal. Vader Henk begon ruim dertig jaar geleden met coniferen, heide en spoorbielzen. Bij de kwekerij aan huis verkocht hij planten.

"Ik kom niet uit de boerenkool maar ben drieëndertig jaar geleden uit de coniferen gekomen!" grapt Daphne. Inmiddels geeft ze samen met haar broer en vader leiding aan Tuincentrum Bloemendaal dat ligt aan Rijksweg 14 in Drempt. "Als veertienjarig meisje mocht ik op zaterdag meehelpen, toen schoffelde ik nog tussen de coniferen. Inmiddels hebben die plaats gemaakt voor een grote collectie vaste planten. Herbert werkt met een gediplomeerd team in de hoveniersafdeling. Zij beschikken over een groot machine park, voor zowel tuin onderhoud, tuinaanleg en bestratingen. Jaaronderhoud op contractbasis bij bedrijven en instellingen is een duurzame poot in hun vak. Veel nieuwe tuinbezitters hebben de weg naar Bloemendaal Hoveniers ook gevonden."
Wat vind je mooi aan ondernemen?
"De vrijheid, het tuincentrum inrichten en een nieuw assortiment uitzoeken voor het nieuwe seizoen. Het mooie aan een tuincentrum vind ik dat je mensen blij maakt met een mooi product waar ze in de tuin of binnenshuis van kunnen genieten."
Waar kennen ze je in Drempt nog meer van?
"We geven drie maal per jaar een workshop bloemschikken in het Dorpshuis. Met pasen, in de herfst en met kerst. Verder weten verenigingen ons altijd te vinden wanneer ze iets zoeken voor een verloting. Het is mooi dat de saamhorigheid in dit dorp nog groot is. Voor en Achter Drempt horen bij elkaar en iedereen bezoekt evenementen zoals de kermis."
Wie bewonder je?
"Mijn ouders en medewerkers! Moet je kijken wat ze hebben opgebouwd, om trots op te zijn!"

Reageer als eerste
Meer berichten