Logo vizieropbronckhorst.nl


Simone: "Dit is voor mij geen sprong in het diepe, ik ken de mensen en zij kennen mij. Sowieso hebben we een heel leuk team!" (foto: Feikje Breimer)
Simone: "Dit is voor mij geen sprong in het diepe, ik ken de mensen en zij kennen mij. Sowieso hebben we een heel leuk team!" (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Ik maak heel graag een bommetje!

(door Feikje Breimer)

Steenderen - "Als vijfjarig meisje heb ik leren zwemmen in dit zwembad. Mijn moeder vertelde mij weleens dat ik dan met blauwe lipjes van de kou uit het bad kwam. Toen verwarmde Aviko het water nog niet en was het dus lang niet zo warm als nu."

Simone Cremers is geboren en getogen in Steenderen. Ze gaf de afgelopen drie jaar zwemles in het Burgemeester Kruijfbad en start dit seizoen als de nieuwe bedrijfsleider. Simone: "Zwemmen is uiteindelijk nooit mijn ding geworden, ik hou meer van mensen dan van zwemmen. Ik heb het CIOS gedaan in Arnhem en wist vanaf mijn tiende jaar al dat ik wilde gaan sporten met mensen met een verstandelijke beperking. De richting agogisch werk paste precies bij mij. Ik mocht direct blijven op de plek waar ik stage liep en heb achttien jaar gezwommen, gefitnest en huisgym gedaan met volwassenen met een verstandelijke beperking."

Knopen doorhakken

De vorige bedrijfsleider Bert-Jan Westendorp ging met pensioen en vervolgens is Simone gevraagd of zij hem wilde opvolgen. Simone: "De functie past echt bij mij, maar de titel van de functie niet. Ik ben niet de baas, maar als er een knoop doorgehakt moet worden dan kan ik dat zeker. We werken met een erg leuk team, de saamhorigheid van de vrijwilligers, de medewerkers en het bestuur is heel groot. Iedereen kiest de taak die bij hem of haar past. Heb je wel gezien hoe prachtig de tuin er ieder jaar bij ligt? We hebben een tuincommissie, een activiteitencommissie; noem maar op. Ik moet nog heel veel uitvinden en leer van de mensen om mij heen. Neem de machinekamer, de vrijwilligers hebben de juiste kennis om mij te helpen de juiste dingen te doen. Duidelijkheid naar elkaar en in het bad is belangrijk. Zonder diploma mag je niet zonder bandjes in het diepe, niemand mag eten op de rand van het bad. Vorig jaar hadden we op een drukke dag 1000 bezoekers, dan heb je allemaal je sprieten omhoog staan en let je op. Na sluitingstijd hebben we de plastic stoelen in het ondiepe bad gezet en er met zijn allen een drankje op genomen dat de dag weer goed verlopen was. Ik kan het dan niet nalaten om een bommetje te maken.

geintje

Ik ben altijd in voor een geintje. Zo kwam er vorig jaar een man uit het bad die er erg indrukwekkend uitzag, over zijn hele lichaam tatoeages met rond zijn hals een getatoeëerde ketting. 'Kan uw ketting tegen chloor?' vroeg ik hem. Daar moest hij zo om lachen. Hij bleek met zijn gezin vanuit Arnhem naar ons bad te komen. Hij vond dat Steenderen het leukste bad van de wijde omtrek heeft . Dat is toch een geweldig compliment?"

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten