Gouden Schoen voor Tim Schruijer na hattrick
Logo vizieropbronckhorst.nl


Foto: Roel Kleinpenning
Gouden Schoen

Gouden Schoen voor Tim Schruijer na hattrick

(door Martijn Kraan)

Hengelo - Een hattrick in de laatste wedstrijd van het seizoen was genoeg om verzekerd te zijn van de eerste plaats in het klassement van de Gouden Schoen. Tim Schruijer van VV Zelhem kreeg afgelopen vrijdag de bokaal overhandigd bij Schoenmode Hermans in Hengelo.

De 19-jarige aanvaller van Zelhem had niet meer gerekend op de topscorersbokaal. "Ik stond één wedstrijd voor het einde 2,4 punten achter op Cas Evers van HC'03. Alleen als ik drie goals zou maken tegen NVC en Cas niet zou scoren tegen Doetinchem zou ik hem alsnog voorbij gaan." Precies zo geschiedde en daarmee wint de Zelhemmer de eerste editie van de Gouden Schoen Bronckhorst.

Daar zag het de eerste maanden van het seizoen 2017-2018 niet naar uit. "Net als het hele team begon ik moeizaam. We kwamen uit de vierde klasse en hadden moeite tegen de mindere teams in de vijfde klasse. Vanaf de tweede periode ging het beter lopen en begon ik ook meer te scoren. Tot vlak voor het eind deden we nog mee om een plek in de nacompetitie. Dat lukte net niet en dat is jammer, want dat was wel de doelstelling. De vierde plek is gezien het slechte begin uiteindelijk niet slecht."

Schruijer eindigde op 21 goals. "Het hele team was wel bezig met de Gouden Schoen, iedereen gunde me deze prijs en ik moet dan ook al mijn teamgenoten bedanken."

De Gouden Schoen van de gemeente Bronckhorst is mogelijk gemaakt door Schoenmode Hermans in Hengelo. In de winkel aan de Raadhuisstraat overhandigde Rudi Hermans de bokaal en een mooie cadeaubon aan Tim Schruijer. "In deze winkel kochten we de eerste voetbalschoenen voor Tim toen hij 4 jaar was", lacht zijn moeder.
De trofee gaat naar de topscorer van Bronckhorst. Er wordt een weging aangebracht: spelers die in de tweede klasse scoren worden hoger beloond dan doelpuntenmakers uit de vijfde klasse. 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten