Logo vizieropbronckhorst.nl


Cécile: "We vullen elkaar goed aan, Rick is verantwoordelijk voor de harde kant van het bedrijf en ik hou mij met de mensen in het bedrijf bezig." (foto: Feikje Breimer)
Cécile: "We vullen elkaar goed aan, Rick is verantwoordelijk voor de harde kant van het bedrijf en ik hou mij met de mensen in het bedrijf bezig." (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Je bedrijf is zo goed als het laatste project

"Opa Jan Takkenkamp is voor de oorlog als voeger begonnen in de buurt van Keijenborg, mijn moeder heeft van vlak na de oorlog nog agenda's met afspraken. Inmiddels werken we met urenapps. Tot de jaren '90 werd de vrijdagmiddagborrel thuis in de keuken gehouden, nu vraag je je met elkaar af hoe je hoort om te gaan met alcohol, roken en een gezonde leefstijl."

door Feikje Breimer

ZELHEM - Rick Takkenkamp was topsporter en nam deel aan het WK mountainbiken. Cécile Takkenkamp-Messink was directeur van drie vestigingen van ABN AMRO. In 2005 trouwden ze en nam Rick het bedrijf van zijn vader Gerlach over. Rick: "Mijn ambitie lag bij het mountainbiken, maar met een twintigste plaats tijdens het WK was ik niet goed genoeg. Vanaf mijn twaalfde hielp ik al mee op de steiger. Metselwerk, steigers bouwen of voegen, ik deed alles. Op mijn 23e vroeg mijn vader of ik de leiding van de vestiging in Deventer wilde overnemen. Drie jaar later droeg hij het hele bedrijf aan mij over."

flexibel

Het kenmerkt de Takkenkamp-manier. Snel, flexibel en innovatief. Toen Cécile in 2011 een jaar sabbatical nam duurde dat precies drie weken. Cécile: "Aan de keukentafel vertelde Rick dat hij iemand nodig had om de resultaten van de ISO-audit op te pakken. Dat ben ik gaan doen. Bij sollicitatiegesprekken is het eerste dat ik wil weten of iemand bij ons past. De man met de universitaire opleiding die zijn neef hielp als stratenmaker heb ik direct aangenomen. Er is hier altijd plek voor vakmensen trouwens."
Takkenkamp heeft inmiddels acht vestigingen verspreid door Nederland, bijna vijfhonderd man staan voor het bedrijf op de steigers en vijftig mensen verzorgen het kantoorwerk. Rick: "Een grote groep medewerkers houdt zich fulltime bezig met isolatie bij particulieren. Wie belt met de vraag of de voegen van zijn schuurtje gedaan kunnen worden is net zo belangrijk als de woningcorporatie waar we 10.000 woningen voor onderhouden."
Cécile knikt en benadrukt dat de zorg voor medewerkers een bijdrage levert aan de kwaliteit van het bedrijf. "Veiligheid staat voorop. Stofvrij werken, de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, gezondheids- en veiligheidsprogramma's. Er is iemand fulltime in dienst die zich daarmee bezig houdt. Uiteindelijk is het belangrijkst dat iedereen aan het eind van de dag veilig thuis komt."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten