inmaak
inmaak (Foto: D. Huizinga)

Maak je eigen wintervoorraad op Hackfort

Vorden - De herfst is de tijd dat dieren hun eigen wintervoorraad aanleggen. Zo verzamelen eekhoorns eikels en noten om in de winter van te kunnen eten. Maar mensen kunnen dat natuurlijk ook.

Restaurant De Keuken van Hackfort in Vorden biedt daarom in samenwerking met moestuin medewerker Derk Huizinga diverse workshops aan, waarin je leert om groente te wecken of van fruit heerlijke dranken te maken. Hoe je groente kunt fermenteren, maar ook hoe je groente en fruit kunt verwerken tot siroop, chutney of zoetzuur. Dit zijn de laatste workshops van het seizoen.

Nieuw is de workshop Wie wat bewaart heeft wat, over allerlei bewaartechnieken. Daarin leren de deelnemers o.a. om groente te wecken, vruchten te konfijten en fruit op alcohol te zetten.

De workshop Kerstchutneys maken was vorig jaar een groot succes. Vooral de unieke kastanjechutney was erg populair. Ook dit jaar is er weer een speciale workshop waarin we bijzondere chutneys maken voor het Kerstmenu!

De workshops vinden telkens plaats rond etenstijd, van 18.00 – 20.30 uur. Tussendoor serveert het restaurant namelijk kleine bijpassende gerechtjes, zodat de deelnemers geïnspireerd worden om alles wat ze maken te combineren tot bijzondere gerechten. Deelnemers krijgen verder de nodige uitleg, kunnen genieten van proeverijen en iedereen gaat aan de slag om zijn eigen lekkernijen te maken.

De workshops zijn gepland op de volgende data:

Donderdag 1 november         Wie wat bewaart heeft wat

Dinsdag 13 november         Heerlijk fris zoetzuur maken van allerlei groentes

Donderdag 22 november Kerstchutneys maken

Meer informatie en aanmelden kan via www.keukenvanhackfort.nl.

Meer berichten