Quizmasters Maarten Hagelstein (links) en Nils Vriezen in het De Graafschap museum. (foto: Hans Hissink)
Quizmasters Maarten Hagelstein (links) en Nils Vriezen in het De Graafschap museum. (foto: Hans Hissink) (Foto: Hans Hissink)

Jubileumquiz De Graafschap: Wie wordt slimste Superboer?

door Hans Hissink

De Graafschap viert haar 65e verjaardag op 1 februari 2019. Een mooi moment om de kennis over de club te testen. Supportersvereniging SV Superboeren organiseert samen met supportersgroep Oldies DTC een heuse "De Graafschap jubileumquiz'.

DOETINCHEM - Wie maakte de winnende treffer in de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles in 2010? Wanneer vlogen de 'bommen' de spelers letterlijk om de oren tijdens een nacompetitiewedstrijd? Welke speler en oud-voorzitter scoorde er ooit een 'spookdoelpunt'? Dat zijn maar zo een aantal vragen die voorbij kunnen komen tijdens de quiz.

Organisator Erwin de Vrught is enthousiast over de jubileumquiz. "De club bestaat 65 jaar. Er kunnen daarom 65 koppels meedoen. En het mooie van deze quiz is dat je hulp krijgt van een VIP. Onder andere Bennie Jolink, Eric Redeker, Jan Vreman, Muslu Nalbantoglu, Berry Powel, John Leeuwerik, Henk Pieneman, Gerdo Hazelhekke en Caner Cavlan zullen VIP zijn. Maar ook de burgemeester van Doetinchem, Martin Mos, Hans-Martijn Ostendorp en onze trouwe stadionomroepster Colinda Tromp. En natuurlijk selectie-spelers."

Prijzen

Erwin de Vrught, zelf al tientallen jaren fanatiek supporter van De Graafschap, vertelt over de prijzen. "In totaal zijn er meer dan 30 prijzen te winnen. Meer dan dat er in de prijzenkast van De Graafschap staan. Van waardecheques van voetbalreizen.com en een volle tank bij de superolieboeren Kuster tot waardebonnen van Voetbalshop en een jaarabonnement op het voetbalblad Staantribune. Als je in een De Graafschap-shirt komt dan heb je alvast 1 punt verdiend. De winnaars mogen zelf de prijzen kiezen die beschikbaar zijn gesteld door sponsors met een gul supportershart. De winnaars mogen het eerste kiezen, daarna de nummers twee, enzovoort."

De opbrengst van de avond gaat naar goede doelen. "Deelnemers strijden niet alleen voor de hoogste eer. Zij kiezen ook voor een goed doel. Dat kan KiKa zijn, de jeugdopleiding van De Graafschap, maar ook de plaatselijke kinderboerderij. Het goede doel wordt al aangegeven bij de inschrijving. Wij maken het door de winnaar gekozen goede doel blij met een leuk geldbedrag," legt De Vrught uit.

deslimstesuperboeren.nl

Meer berichten