Panelen op bedrijfsdaken

Project voor zonnige bedrijven

Bronckhorster bedrijven kunnen meedoen met het regionale programma 'Zonnige Bedrijven' dat AGEM heeft opgezet voor de Achterhoek. Dit programma helpt ondernemers om de grotere bedrijfsdaken beter te benutten. Daken van meer dan 500 vierkante meter zijn nvaak geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen.

HENGELO - Er zijn verschillende investerings- en realisatiemogelijkheden, waaronder ook de mogelijkheid om niet zelf te investeren door een bedrijf.

Door diverse gunstige subsidies is het plaatsen van zonnepanelen op een bedrijfsdak vaak financieel aantrekkelijker dan men denkt.

Wethouder Paul Hofman van de gemeente Bronckhorst juicht het toe als bedrijven meedoen: "Bedrijven kunnen met Zonnige Bedrijven geld overhouden op de energierekening, ze bouwen aan een groen imago en dragen bij aan een oplossing voor het klimaatprobleem. Daarom wil de gemeente Bronckhorst in 2030 energieneutraal zijn. Deze grote verandering lukt alleen als we het allemaal samen doen, de gemeente met inwoners en bedrijven", zo geeft de wethouder aan.

Bedrijven die interesse hebben in het programma, kunnen zich aanmelden via www.zonnigebedrijven.nl aanmelden.

Meer berichten