Foto: Hans van Oosterhoudt

Gratis training op mediagebied

HENGELO - Inwoners van de provincie Gelderland die bezig zijn met een bewonersinitiatief, of daar plannen voor hebben, kunnen zich aanmelden voor een gratis mediatraining. Ze leren van een ervaren journalist publiciteit te genereren voor het verhaal van hun initiatief.
De mediatraining 'Mijn persbericht in de krant' is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland waarin vier Gelderse organisaties samenwerken. De Leefbaarheidsalliantie heeft sinds de start begin 2017 meer dan 500 bewonersinitiatieven ondersteund. "Dat doen we door advies te geven, initiatiefnemers met elkaar in contact te brengen en ondersteuning te bieden bij het aanvragen van subsidie", legt Charlotte Post van Spectrum uit.
De gratis mediatraining is in twee modules: Deelnemers leren de kunst van het schrijven van een aantrekkelijk nieuwsverhaal hoe ze dit aan de media kunnen aanbieden en ook leren ze sociale media te gebruiken en de mogelijkheid om een nieuwsverhaal op te knippen in hapklare brokjes content. De training wordt gefinancierd door de Leefbaarheidsalliantie. Trainer is André van der Vlerk die al twintig jaar actief is voor diverse lokale en regionale media.
De eerste module in Apeldoorn en omgeving is op dinsdagavond 27 november van 19.30 tot 22.00 uur. De tweede module wordt in 2019 ingepland.

Aanmelden
Stuur een mail naar aanmelden@spectrumelan.nl onder vermelding van Mediatraining, naam en bewonersinitiatief. Deelname is kosteloos, maar verplicht wel tot het schrijven van een persbericht.

Meer berichten