Foto: Feikje Breimer

Fietsen langs de mooiste plekjes

Moeilijk is het niet. Verbindt een aantal routenummers met elkaar en je hebt een fietstocht. Maar is die tocht ook mooi? Gerda Ellenkamp fietst al jaren op zondag langs kastelen en natuurgebieden en kent alle mooie plekjes in de omgeving. Ze beschreef drie routes en die zijn nu te koop bij de VVV in Vorden.

Vorden- Gerda wijst op een plattegrond van de gemeente Bronckhorst. "Kijk, de doorgaande wegen met veel verkeer kun je goed vermijden. Het mooie van de fietsknooppunten is dat die vooral langs de rustige wegen gaan. Er is veel vraag naar routes die zijn samengesteld, waar je als fietser niet meer over hoeft na te denken en waarvan vooraf duidelijk is hoeveel kilometer de route is.

Dertig kilometer

Ik heb er nu drie samengesteld van rond de dertig kilometer. De start is steeds bij routenummer 89 naast de VVV in Vorden maar je kunt uiteraard op ieder nummer langs de route starten."
De tochten dragen de naam van de plaats waar de route langs voert; Almen, Bronkhorst en Hengelo. Op een dubbelzijdige kaart van stevig papier staan zoveel de plattegrond met de route als de opeenvolgende routenummers vermeld. De belangrijkste bezienswaardigheden staan kort beschreven en meerdere horecagelegenheden zijn vermeld.
Gerda: "We stippen de belangrijkste bezienswaardigheden aan, maar is zoveel te zien en te beleven in de omgeving. Dat mogen mensen zelf ontdekken. Ik heb de routes samengesteld en vervolgens hebben vrijwilligers van de VVV Vorden de routes gefietst. Klopt alles wel? Dat is uiteraard belangrijk. De fietsers kwamen allemaal heel enthousiast weer terug. Uiteraard zijn we trots op onze eeuw oude Achtkastelenroute, maar het werd wel tijd voor iets anders ter aanvulling."
Gerda is inmiddels zevenentwintig jaar actief voor de VVV van Vorden. Ze is drie dagdelen per week te vinden in de winkel. Ze houdt onder andere de evenementen bij op de website en helpt toeristen en inwoners die de winkel bezoeken.

Meer berichten