Jet: "Rond de basis van dit stuk zie je het bijzondere geschepte papier. Een paar brandende kaarsen maken het helemaal af!" (foto: Feikje Breimer)
Jet: "Rond de basis van dit stuk zie je het bijzondere geschepte papier. Een paar brandende kaarsen maken het helemaal af!" (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Kerst ruiken, proeven en versieren

door Feikje Breimer

Kerstshow Kok Bloemenservice

"Een kerstman of een engel? Een rendiertje of een windlichtje? Kies maar!" Jet Zweverink wijst naar de kerstfiguurtjes die boven de toonbank zweven tussen de lichtjes en het groen. Kok Bloemenservice is helemaal in de kerstsfeer en daar begon Jet met haar team na de zomervakantie al mee.

Warnsveld- Er hangen drie enorme hanglampen in de etalage. De lampenkappen zijn kunstig gemaakt van geschept papier waartussen gedroogde bloemen zijn verwerkt. Jet: "We verkopen dit bijzondere papier en willen graag laten zien hoe creatief je hiermee kunt zijn. Je kunt het papier om een vaas vouwen waarin je een kaars laat branden. Erg sfeervol!

Oude fiets

"Dat effect willen we in het groot laten zien. We kwamen op het idee om hiervoor oude fietsvelgen te gebruiken met spaken en al. Een fitting met een lamp er in en aan de spaken hangen de kerstballen in alle soorten."

De bloemenwinkel is nu al in de kerstsfeer, maar in het weekend van eerste advent is het in en rond de winkel een echte kerstbelevenis. Jet: "Op 30 november en 1 december kun je hier uitgebreid ideeën opdoen om zelf thuis aan de slag te gaan. We verkopen al het materiaal waarmee wij onze kerstkransen, stukjes en bloempotten opmaken. De miniverlichting die je met buigzaam draad in een krans kunt mee vlechten, was vorig jaar al een grote hit."

Uiteraard zijn alle kransen en stukken ook kant en klaar te koop. Jet pakt een decoratieve pot vol kleine sierappeltjes. "Kijk hoe leuk! Je wikkelt wat schors om de pot en legt er wat minilampjes op, nog wat kunstsneeuw en klaar. Het is heel simpel maar het ziet er prachtig uit. Daar hou ik van. Natuurlijke materialen zoals hout en glas. De kleuren zilver, rood en koper blijven het mooist. Modekleuren zul je hier niet snel vinden. Heb ik de guirlandes voor aan de schouw al laten zien?"
Tenslotte laat Jet een foto zien van keramiek en vilten figuurtjes. Het is alleen tijdens de kerstshow te koop. Beide dagen staat warme koffie, chocolademelk of glühwein klaar.

Meer berichten