Jan: "We werken in de Achterhoek samen met lokale bedrijven. Waarom van ver halen wat dichtbij goed is?" (foto: Feikje Breimer)
Jan: "We werken in de Achterhoek samen met lokale bedrijven. Waarom van ver halen wat dichtbij goed is?" (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Zet mij in een tent en ik zie het feestje al voor mij

door Feikje Breimer

Zet Jan Kornegoor in een oude schuur en hij ziet het feest al voor zich. Wat begon met zelf getimmerde statafels is uitgegroeid tot een professioneel verhuurbedrijf. Van rouw tot trouw. Wil je koeien op de deel? Jan regelt het.

Linde- Een van Jans eerste klanten was een buurtgenoot die wilde kennismaken met de buurt. Liefst in zijn oude paardenschuur. Jan: "Een prachtige ruimte waar nog originele werktuigen aan de muur hingen. 'Niks meer aan doen!' heb ik gezegd. Wat een sfeer. We hebben de voerbakken dichtgemaakt en stonden bier te tappen vanuit de oude paardenstallen. Zo werk ik het liefst. Kijken wat de locatie biedt en waar nodig een tent neer zetten, elektriciteit regelen en alles wat er voor het feest maar nodig is."

Knieptang

Jan is opgegroeid op boerderij 't Hissink. Een historische locatie die al in de twaalfde eeuw wordt genoemd. Zijn grootvader en vader waren hier boer en Jan zette het boerenbedrijf voort. Jan: "Mijn achtergrond als boer komt mij nog altijd van pas. Met een hamer en een knieptang moet je als boer alles kunnen maken. Het is echt een uitdaging om voor een lastige kwestie toch een oplossing te vinden. Vijftien jaar geleden stond ik voor de keus; uitbreiden of stoppen? Ik had mijn buik vol van alle regelgeving en heb het boerenbedrijf beeindigt. Op die manier kreeg de buurman ruimte om zijn boerderij te laten groeien.

Na een korte periode in loondienst was het voor mij duidelijk dat ik een eigen onderneming wilde opzetten. De statafels had ik al en zo ben ik begonnen met de verhuur van partytenten."
Jan laat een foto zien van een oude lege gereedschapsschuur. Op de tweede foto heeft de ruimte een metamorfose ondergaan. Het is een feestzaal met een houten bar, een plafond van gedrapeerde stof en gezellige zitjes.

Sfeer

Jan: "Of het nu gaat om een condoleance aan huis, een huwelijksjublieum of een familiefeestje. Het belangrijkste is dat de sfeer en aankleding past bij degene die het organiseert. Ik geef ook nooit ongezien een offerte. En als iemand koeien op de deel wil zorg ik daarvoor met een fotowand met levensgrote koeien. Een bloemenwei of skihut kan trouwens ook. Uiteraard kun je terecht voor een opblaas Abraham of Sara van vijf meter hoog. En heb ik de reuzenbaby al laten zien? Die is groot! "

Meer berichten