Logo vizieropbronckhorst.nl


Foto: Feikje Breimer

Voor hetzelfde geld maak ik een kast of interieur op maat

Jean Paul Derksen heeft het niet van een vreemde. Zijn ouders bouwden woonwagens. De echte Zelhemse woonwagen die je kon herkennen aan de houten engelen bij de deur. Jean Paul: "Als kind liep ik al rond met hamer en spijkers en bouwde van alles. Nog steeds ben ik niet kieskeurig. Of het nu garagedeuren zijn of maatmeubilair, ik maak het met even veel plezier."

Baak- Aan de Zutphen Emmerikseweg in Baak staat de zaagmachine van Jean Paul waar hij zo nodig materiaal op maat zaagt. Maar hij is hier niet vaak te vinden.
Jean Paul: "Ik kom meestal bij de mensen thuis. Inmeten en de situatie bekijken. Welke smaak en inrichting hebben de mensen? Ik kan mij goed inleven in de smaak van mensen maar ik heb wel een eigen mening over de uitvoering.
Die moet perfect zijn. Meten is weten. Mensen laten mij een mooie tekening zien en vervolgens stel ik een aanpak voor. Laatst heb ik een scheidingswand gemaakt met een televisie en een open haard. In de eerste plannen zou de wand egaal blijven en strak doorgetrokken. Ik vroeg de klant of ze niet graag wat meer praktische bergruimte wilden hebben. Dat wilden ze wel. Ik heb achter de wand kastruimte gemaakt met greeploze deuren, ze bleef de wand egaal maar mét bergruimte."
Een leraar op de middelbare school verzuchtte dat het echt beter was als Jean Paul iets met zijn handen ging doen. Inmiddels heeft hij dertig jaar ervaring met het werken met zijn handen.

Passie

Jean Paul: "Ik heb van jongs af aan een passie voor timmerwerk. Ik heb net een praktijkruimte voor een tandprotheticus in Vorden afgerond. Ik doe alles samen met de klant. Iemand heeft een opzet gemaakt en samen kijken we hoe dat in de praktijk het beste uitkomt. In Vorden bleek de bestaande balie dertig centimeter te lang. Dan neem ik hem mee naar de werkplaats en pas hem precies aan. Of het dressoir uit de kerk van Olburgen. Mijn schoonmoeder is daar koster en op haar verzoek heb ik er een segment met lades uit gehaald. Dat zie je echt niet meer. Mensen denken vaak dat maatwerk duur is, maar met de huidige meubelprijzen kun je voor hetzelfde geld wel een kast op maat laten maken. Mensen komen door mond-op-mondreclame bij mij terecht, dat is het mooiste compliment."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten