Foto:

Zelf kiezen, want niets is verplicht

door Ceciel Bremer

"Samen zijn en iets betekenen voor een ander door een gezellige middag te organiseren waaraan ik zelf ook plezier beleef. Dat geeft mij veel voldoening. Daarvoor doe ik het."

DREMPT - De seniorenvereniging KBO-PCOB-afdeling Drempt, Hummelo en Keppel organiseert op donderdag 3 januari een nieuwjaarsbijeenkomst. "Uiteraard voor onze leden maar ook niet-leden uit de omgeving zijn van harte welkom om eens kennis te maken met onze vereniging. Wie wil, kan tijdens de bijeenkomst bowlen of gewoon bijpraten onder het genot van een drankje", zegt voorzitter Jan Gerretsen. De seniorenvereniging kent momenteel 135 leden waarvoor ze het hele jaar allerlei activiteiten organiseert. Niets is verplicht, je kiest zelf wat je leuk vindt, benadrukken de vrijwilligers. "Van mei tot september houden we op de eerste donderdagmiddag van de maand een fietstocht van zo'n 25 kilometer. Ik houd zelf van fietsen dus dat draag ik graag uit door de tocht mede te organiseren. Maar een spelletjesmiddag is bijvoorbeeld niets voor mij. Daar doe ik niet aan mee", zegt Jan Renskers. Diny Stuart wel. Eens in de twee weken coördineert zij de spelmiddagen. "Dan gaan we samen kaarten of rummikuppen. De animo is er, misschien doen we het binnenkort wel wekelijks."

Belangenbehartiging

Een autotocht met een uitstapje hoort ook bij het jaarlijkse programma van de vereniging. Nieuwe ideeën voor activiteiten zijn welkom als daar behoefte aan is, zegt secretaris Gerda Hakvoort. "We moeten het samen doen, voor elkaar. Onze vereniging vergrijst. Het zou leuk zijn om wat jonge leden te verwelkomen. Dan kunnen we activiteiten voor de ouderen blijven organiseren." Naast de vele activiteiten die de vrijwilligers organiseren, geven ze digitale ondersteuning aan hun leden. "Zoals hulp bij computergebruik of internetbankieren. We werken daarbij nauw samen met andere afdelingen binnen de gemeente. Ook bij de organisatie van lezingen. Het verhaal van een notaris of apotheker gaat ons allemaal aan, ongeacht je woonplaats. Voor mij is het lidmaatschap een verrijking; ik ontmoet andere mensen en mijn gezichtsveld wordt breder", vat Louis van het Bolscher samen. De KBO-PCOB afdeling Drempt, Hummelo en Keppel maakt onderdeel uit van de landelijke bond. "Voor onze bond staat de belangenbehartiging van ouderen voorop. Met een kwart miljoen leden staan we samen landelijk sterk omdat onze bond in gesprek gaat met politici. De activiteiten die we organiseren zijn leuk en gezellig maar de belangenbehartiging is voor mij de belangrijkste reden om lid te zijn. Je hoeft geen lid te zijn van een politieke partij of gelovig te zijn om je bij ons aan te sluiten. Vanaf vijftig jaar is iedereen welkom", zegt Jan Gerretsen tot slot.


De nieuwjaarsreceptie op donderdag 3 januari vindt van 14.00 uur tot 16.00 uur plaats in het Dorpshuis, Kerkstraat 89 in Voor-Drempt.

Meer berichten