Liesbeth en Paul van Ark. "Medewerkers werken hier met plezier, dat vinden gasten belangrijk!" (foto: Feikje Breimer)
Liesbeth en Paul van Ark. "Medewerkers werken hier met plezier, dat vinden gasten belangrijk!" (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Mensen komen terug omdat de vorige keer zo goed was

Vorden- "Wanneer we via de mail een compliment krijgen voor het eten en de bediening dan deel ik dat direct met ons team. Hoofdrollen en bijrollen zijn er niet, een team functioneert alleen door elkaars bijdragen."
De zakenman op doorreis, het gezin uit het westen van het land en de buurtgenoot van een straat verder op. Ze weten allemaal de weg naar De Wildenborcherhof in Vorden te vinden. Jan en Dinie van Ark begonnen twintig jaar geleden met een bescheiden hotel-restaurant dat ze inmiddels op de kaart hebben weten te zetten.

Het gezicht

Samen met zoon Paul en zijn echtgenote Liesbeth vormen ze het gezicht van De Wildenborcherhof. Liesbeth: "We staan altijd achter het buffet wanneer een familie hier een bruiloft viert of een verjaardagsfeest. Zo kunnen we het verhaal vertellen van de gerechten die we serveren." "Inderdaad!" beaamt Paul, "Wij houden onze eigen Blonde dÁquitaines. Er zijn mensen die alleen bij ons vlees eten omdat ze weten dat de dieren bij ons een goed leven hebben. De stoofpot, rund in rode wijnsaus, is onze topper op de kaart."

Ooit was de Wildenborcherhof een boerderij met smederij. Trots staan de overgrootouders Van Ark op een zwart-witfoto aan de muur. De foto is genomen in 1910. Het kleine boompje in beeld is inmiddels een monumentale linde. Voor Jan gaf de omgang met mensen de doorslag voor de keus om het hotel en het restaurant vorm te geven. Jan: "Dat is prettig uit de hand gelopen!" Voor Paul is het precies dat wat hem deed kiezen voor het werken samen met zijn ouders. "De omgang met mensen heb ik altijd heel leuk gevonden." De interesse van Liesbeth voor vormgeving en aankleding sluit daar perfect op aan. Liesbeth: "Als kind zei ik al dat ik met mensen en met dieren wil werken, het liefst in een hotel. Ik sta graag met mijn schoonmoeder en onze koks in de keuken om samen mooie en smaakvolle buffetten te verzorgen.

Gemoedelijk

Het moderniseren van de kamers doen we naar eigen idee. Vernieuwing met het behoud van het gemoedelijke. Vorig jaar hebben we het terras voor het hotel aangepast en daarmee onze zichtbaarheid vergroot. Dit maakt dat we een toename van gasten voor een kopje koffie of lunch zien. Dat is een compliment voor onze aanpak."

Meer berichten