Foto: Hans van Oosterhoudt

Loop bij Zelos

ZELHEM - Een traditie dat mag het genoemd worden, voetbalvereniging Zelos houdt al bijna 40 jaar de Nieuwjaarsloop. Een evenement op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, met gratis deelname voor iedereen.
Na twee jaren van noodgedwongen inactiviteit, door in 2017 extreem winterweer en begin 2018 trieste omstandigheden binnen de vereniging, stond Nieuwjaarsloop zaterdag weer op de agenda.
Om 12.00 uur precies werd de jeugd onder 13 jaar met een harde knal weggeschoten door het bestuurslid Ronnie Steenblik. Hun afstand voor deze loop was 3 kilometer, door een deel hardlopend en door de allerjongste jeugd wandelend afgelegd.
Rond 12.30 uur kwamen de eerste deelnemers voor de wandeltochten en de seniorenloop binnendruppelen, ook de club van honderd van Zelos was daar met een groot deel van haar leden aanwezig. De wandelaars konden daarna alvast op pad. Frank Broeder werd om 14.00 door voorzitter Wouter Luimes bedankt voor zijn jarenlange ondersteuning en verrast met een mooi boeket. Daarna verrichtte hij het startschot voor de lopers van respectievelijk de 3-, 5 en 10 kilometer. Voor de bijna 300 deelnemers was er na de inspanning de traditionele kop erwtensoep.

Meer berichten