Logo vizieropbronckhorst.nl


Jeannine met Joy in de trimsalon. "Behalve voor wassen en knippen kun je hier ook terecht voor het knippen van nagels of een hondenmassage." (foto: Feikje Breimer)
Jeannine met Joy in de trimsalon. "Behalve voor wassen en knippen kun je hier ook terecht voor het knippen van nagels of een hondenmassage." (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Hond die je aankijkt met blik; 'Wat zijn we lekker bezig, hè!'

Trefzeker likt Joy in een snelle beweging de neus van Jeannine. Het maakt de sneeuwwitte terriër niets uit dat Jeannine haar intussen droog föhnt terwijl ze met haar handen door de net gewassen vacht woelt. "Goed zo schat!"

door Feikje Breimer

Baak- Jeannine Groothedde groeide op tussen de koningspoedels en ruwharige teckels. Van beide rassen loopt nog steeds een exemplaar rond op het erf. Handig voor stagiaires die ervaring opdoen in trimsalon Happy Dog. Jeannine: "Bij ruwharige honden gebruik je geen tondeuse en een koningspoedel knippen is heel leerzaam. Hier in de salon komen behalve dit soort rassen ook veel boomers, langharige hondjes. Maar ik werk ook met katten, cavia's en angorakonijnen."

Los op tafel

"Ik vind het heerlijk om met honden bezig te zijn. Het liefst heb ik de honden los op tafel staan, dat werkt veel rustiger dan wanneer ze vast staan. Ik blijf altijd rustig en ga niet tegen een hond in. Je verliest het altijd." Joy dribbelt op de plaats op de tafel en Jeannine zet haar even op de grond. "Wil je even lopen? Ga daar maar eens heen!" Joy loopt twee rondjes door de salon en laat zich gewillig op de tweede tafel tillen; tijd voor het kapsel. Voorzichtig knipt Jeannine vlak rond de oogjes van Joy de langste plukken haar weg. Jeannine: "Honden zijn eerlijk. Ik let erg op de lichaamstaal. Of hij het nog leuk vind, of liever even wil lopen. Natuurlijk mag dat. Daarom werk ik altijd met één hond tegelijk. Ik neem twee uur de tijd voor het wassen, föhnen en knippen. Er zijn er die dat niet leuk vinden maar het komt altijd goed!" Voorzichtig glijdt ze met haar vingers door de vacht van Joy. "Daar zitten nog klitjes, dat voel je wel hè?" Aandachtig luistert Joy terwijl Jeannine een blik werpt in haar oortjes. "Oh, meisje, wat zijn je oren vies. Daar ga ik even wat aan doen." Jeannine praat altijd met de honden. Het maakt ze rustig. Alleen pups die voor het eerst komen paait ze met koekjes wanneer ze keurig in bad blijven zitten en stil op tafel staan. Volwassen honden krijgen na afloop een stukje hondenknakworst. "Sommige honden gaan tijdens het föhnen er heerlijk bij liggen en je hemels aankijken met een blik 'Wat zijn we lekker bezig!' Ik spreek nooit een tijd af wanneer de hond klaar zal zijn, dan ga je zo op de klok kijken. Ik app als ze klaar zijn." Joys behandeling is klaar. Zodra ze op de grond staat loopt ze kwispelend naar de kast met knakworst.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten