Natuurcursus bij het IVN

DOETINCHEM - Regiowerkgroep Graafschap van IVN De Oude IJsselstreek houdt komend voorjaar een natuurcursus. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over de natuur en ook de eigen woon- en leefomgeving beter wil leren kennen. Het programma bestaat uit zeven avondbijeenkomsten en zes excursies. De eerste bijeenkomst is op donderdagavond 21 maart in De Ruumte in Halle.

Werkgebied

Omdat De Oude IJsselstreek een groot werkgebied heeft, is de cursus met de drie andere regiowerkgroepen uitgewerkt.
Op elke locatie wordt dezelfde cursus gegeven; op maandag in Montferland, op dinsdag in het gebied Rondom Strang en Iessel en op woensdag op een locatie in de Liemers. Globaal is er elke twee weken een les van 20.00 tot 22.00 uur. De excursies zijn in de directe omgeving op zaterdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur.

Bijkomend voordeel van de samenwerking is de mogelijkheid om, bij verhindering, toch het hele programma te kunnen volgen door een les of excursie op een andere locatie mee te maken. Zo hoeven deelnemers geen bijeenkomst te missen.
De onderwerpen die aan bod komen zijn: Planten, Zoogdieren, Vogels, Insecten en Bodemdiertjes, Waterleven en Geologie/Landschap.

Inschrijven

Het complete les-overzicht, adressen van de cursuslocaties en inschrijfformulier is op de site www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek/activiteiten te vinden.

Inschrijven kan tot zondag17 februari. Na 20 februari krijgen de ingeschreven deelnemers bericht.

Meer berichten