Jubileum Cappella Bronckhorst

VORDEN - Cappella Bronckhorst opent 27 januari het jubileumjaar met twee Zuidamerikaanse missen. Het koor zingt die avond in de dorpskerk van Vorden de Misa a Buenos Aires van Martin Palmeri en de Misa Criolla van Ariel Ramirez.

De Argentijnse componist Martin Palmeri wordt in zijn werk beïnvloed door de muzikale tradities van zijn land, met name de tango. Hij zet de Latijnse teksten op de ritmes van de tango, begeleid door strijkorkest, bas, piano en natuurlijk een bandonéon.
Palmeri liet zich daarbij inspireren door het werk van zijn beroemde landgenoot Astor Piazolla. Verder brengt het koor de Misa Criolla van de, eveneens uit Argentinië afkomstige, componist Ariel Ramirez. Het concert is de start van het jubileumjaar.
Het koor werd op 11 maart 1919 in Steenderen opgericht onder de naam Zanglust en bestaat dus 100 jaar! In de zaal zal een tentoonstelling te zien zijn over de geschiedenis van het koor met oude foto's, concertposters en artikelen.
De koorleden komen uit de gemeente Bronckhorst, Zutphen en omgeving. Onder leiding van dirigent Hans de Wilde trekt het koor de laatste jaren de aandacht met uitvoeringen van klassieke koorwerken. De aanvang in de Dorpskerk in Vorden is om 15.00 uur

Meer berichten