Foto:

Muziek, humor en kippenvelmoment

door Ceciel Bremer

Steve Nippels op Open Podium

Jeroen Beekman, Rob Hetterscheid, Richard Lusink en Dennis Wonnink vormen samen de akoestische band Steve Nippels en staan op dinsdag 5 februari in de voorronde van het Open Podium in Schouwburg Amphion. "Dan hebben we voor dit jaar meteen onze theatertour er weer op zitten."

DREMPT - Jeroen Beekman startte drie jaar geleden samen met zijn zoon met gitaarles. "Dat wilde ik altijd al, maar het was er nooit van gekomen. Ik had nog nooit iets met muziek gedaan", vertelt Jeroen. Zijn kameraad Rob Hetterscheid had jarenlang gedrumd en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. En Rob besloot ook gitaarles te nemen. Ze kregen er beide schik in en na drie maanden één keer in de week les stond hun eerste optreden al gepland in het plaatselijke dorpshuis. Dorpsgenoot Richard Lusink kwam luisteren en was geraakt door hun gitaarspel. "Ze speelden Running to stand still van U2. Als je zo'n nummer durft te spelen, dan heb je lef", blikt Richard terug. Met enkel zijn blokfluitles uit een ver verleden en een ongebruikte mondharmonica in de kast - "wij noemen dat bekschaaf"- werd Richard als zanger toegevoegd aan de band. Zo ontstond Steve Nippels. "Waar die naam vandaan komt? Dat is het best bewaarde geheim van de Achterhoek", lacht Richard.

Vergeten popmuziek

Veel tijd om samen te oefenen was er niet want een half jaar later werd het tv-programma Zomer in Gelderland in Drempt opgenomen en de band mocht de eindtune verzorgen. Jeroen: "Richard en ik hebben toen een paar zanglessen genomen. Vooral voor de tweestemmigheid en de juiste ademhaling." Het was een geweldige ervaring voor de Dremptse heren en stimuleerden ze door te gaan met hun muziek. Met waardevolle adviezen van hun muziekleraar Marco Prins ontwikkelde Steve Nippels zich muzikaal verder en er volgden al snel meer optredens waaronder enkele huiskamerconcerten. "Dat was eigenlijk een repetitie en optreden ineen, ideaal voor ons om te wennen aan publiek", zegt Rob. Begin 2017 werd cajónspeler André Roelofs toegevoegd aan de band maar zijn bijdrage was maar van hele korte duur. "André kreeg een ernstig auto-ongeluk en is sindsdien niet meer in staat om mee te doen. Om de paar weken bezoeken we hem en als hij dat wil, spelen we een paar nummers voor hem. We zien hem daarvan genieten. Dat zijn echt kippenvelmomenten", verwoordt Richard. Jeroen: "We zijn geen feestband en spelen veelal de vergeten popmuziek die wij mooi vinden. De onbekende nummers van bekende artiesten zoals Nirvana en Tom Petty. Richard praat alles aan elkaar en dat is soms net cabaret." Richard begint te lachen. "Hier hebben we samen plezier in en dat hopen we ook over te brengen op het publiek. Dus toen Rob vertelde over het Open Podium heb ik ons direct opgegeven. Ik ben benieuwd naar het juryoordeel. Daar kunnen we vast verder mee. Maar uiteindelijk gaat het erom wat het publiek ervan vindt."

Meer berichten