Logo vizieropbronckhorst.nl


Foto:

Trouwen? Dat kan hier natuurlijk ook

door Ceciel Bremer

Bruidsbeurs Drempt op 9 februari

"Drempt werd in 731 gesticht door Karel de Grote. De kerk van Drempt werd in datzelfde jaar nog gebouwd. De romaanse toren uit de twaalfde eeuw werd in de veertiende eeuw verhoogd. De tufstenen toren is rijk versierd met lisenen en boogfriezen. Trouwen op deze locatie is toch heel bijzonder?"

DREMPT - Toen Gerrie Dikker met haar schoondochter Bruidsatelier Petra in Lichtenvoorde bezocht om een trouwjurk voor haar uit te zoeken, raakte ze met eigenaresse Petra in gesprek over bruidsmodeshows. "En ik dacht dat kunnen wij ook organiseren hier in de kerk. Een bruidsbeurs is weer eens een keer wat anders", vertelt de Dremptse. Ze stelde haar plan voor aan de andere leden van de plaatselijke commissie met wie zij samen activiteiten bedenkt om de eeuwenoude kerk te onderhouden. De anderen reageerden direct enthousiast. "Vervolgens hebben we Petra gevraagd om met ons mee te denken hoe we hier in de kerk het beste een bruidsbeurs kunnen organiseren. Zij had al ervaring dus daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt maar we wilden wel graag lokale ondernemers erbij betrekken." Op zaterdag 9 februari wordt de kerk omgetoverd tot beurs. Commissielid Bertjan Agterberg: "Over de lengte van de kerk komt de catwalk waar de modellen de trouwjurken en herenkostuums showen. De kerkbanken schuiven we daar rondom heen. Aan de buitenzijden van de kerk komen de standhouders. We hebben er zo'n 15 totaal waaronder een schoonheidsspecialiste, een kapster en een fotograaf maar ook een edelsmid, een banketbakker en een bloemiste. En buiten komen een trouwkoets en trouwauto's om het helemaal compleet te maken."

Start trouwseizoen

De bruidsbeurs is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om de oude kerk onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. "Je kunt hier een kerkelijk huwelijk sluiten maar ook alleen een burgerlijk huwelijk. De kerk kan ook worden gebruikt voor een receptie of een feest. Van buiten is de kerk al bijzonder maar van binnen ook. Bijvoorbeeld door het oude orgel dat oorspronkelijk uit de Eusebiuskerk uit Arnhem komt. En jaren geleden zijn er ter verbetering van de akoestiek tien wandtapijten opgehangen. De tapijten zijn twee meter breed en drie meter lang. Dat is in de zomermaanden als de kerk op zaterdag wordt opengesteld alleen al een trekpleister", vertelt bloemiste Daphne Bloemendaal, commissielid en standhouder van de beurs. De organisatoren hebben zelf nog geen idee hoeveel animo er is voor de bruidsbeurs. Janny Wassink: "Het trouwseizoen begint binnenkort dus mensen met trouwplannen zijn zich nu aan het oriënteren. We zien het wel. De organisatie was in ieder geval al een leuke uitdaging."

De Bruidsbeurs in de St. Joriskerk, Kerkstraat 1 in Voor-Drempt, is zaterdag 9 februari van 11.00 tot 16.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis.

stjoriskerkdrempt.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuws uit Bronckhorst

Meer nieuws uit Bronckhorst >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten