De organisatie van de Truckrun: Jos Broeks in de vrachtwagen en Peggy ten Tuijnte en Thijs Rosendaal erbij.
De organisatie van de Truckrun: Jos Broeks in de vrachtwagen en Peggy ten Tuijnte en Thijs Rosendaal erbij. (Foto: PR)

Inschrijving Truckrun Achterhoek van start

Op zaterdag 7 september dit jaar wordt voor het eerst de Truckrun Achterhoek gehouden, met de DRU Cultuurfabriek in Ulft als start- en eindpunt.

Regio - De bedoeling van de truckrun: kinderen en volwassenen met een levensbedreigende ziekte of een beperking een prachtige dag bezorgen. Komende zondag, 3 februari, begint de inschrijving voor chauffeurs.

Vanuit Ulft gaat 7 september gedurende twee uur een stoet van (maximaal) honderd vrachtwagens door de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem en Montferland. Bij terugkomst in Ulft neemt burgemeester Otwin van Dijk (Oude IJsselstreek) de ontvangst voor zijn rekening.

"Het moet een echte Achterhoeksetruckrun worden; voor Achterhoekers, door Achterhoekers. We hopen dan ook op chauffeurs uit de hele Achterhoek", meldt secretaris Peggy ten Tuijnte namens de Stichting Truckrun Achterhoek, die verder bestaat uit voorzitter Jos Broeks en penningmeester Thijs Rosendaal. Chauffeurs die mee willen rijden, kunnen zich inschrijven op truckrunachterhoek.nl.

Voorzitter Broeks, die als ervaren chauffeur al aan verschillende truckruns deelnam, kan het zijn beroepsgenoten van harte aanbevelen. "Het mooist is de vreugde die je brengt", zegt Broeks. "Het is heel dankbaar werk. Maar ook maken de verhalen die je te horen krijgt diepe indruk. Chauffeurs die voor het eerst meedoen, hebben niet in de gaten wat je met zo'n tocht teweegbrengt. Het worden twee uur vol emoties. Dat laat niemand onberoerd."

Meer berichten