Mart garneert toetjes met slagroom: "Ik ben een doener en werk graag met mijn handen." (foto: Feikje Breimer)
Mart garneert toetjes met slagroom: "Ik ben een doener en werk graag met mijn handen." (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Mijn kinderen zeiden tegen mij 'Doe het dan zelf papa!'

door Feikje Breimer

"Mijn kinderen zeiden op een gegeven moment 'Ga het dan zelf doen papa!' Aan de keukentafel voerde ik met hen en mijn vrouw Ans veel gesprekken over mijn werk waar ik het niet naar mijn zin had. Ik kon mijn creativiteit niet kwijt. Sindsdien ben ik samen met Ans het gezicht van 'Ons Huis'.

Hengelo- Mart Riethorst heeft in de keuken een speciale houder voor zijn telefoon hangen. Zo kan hij mail en WhatsApp beantwoorden terwijl hij kookt. Bereikbaarheid van ontmoetingscentrum 'Ons Huis' is belangrijk.

Vriendelijke tarieven

Mart: "De kracht van dit gebouw zijn de vriendelijke tarieven terwijl je hier vijf volwaardige ruimtes hebt voor vergaderingen en bijeenkomsten. Alles is aanwezig; beamers, schermen, geluid en zelfs een laptop als dat nodig is. Mensen komen met een USB-stickje binnen en wij regelen alles."

Onlangs vierde 'Ons Huis' het vijftigjarig bestaan. Mart, Ans en zoon Patrick waren de afgelopen tien jaar nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Mart: "Na onze komst hebben we in overleg de keuken verbouwd en is het gebouw volledig aangepast aan de tijd. We richten ons op groepen, iedereen is welkom. Het horecagedeelte was op de achtergrond geraakt en dat heb ik met mijn bedrijf 'Mart eten en drinken' opgepakt. Ik ben drie decennia kok geweest in luxe restaurants en heb gewerkt met kreeft en ganzenlever. Letterlijk veel ervaring op een bordje. 'Ons Huis' heeft een volledige vergunning maar is geen restaurant, ik verzorg catering aan huis vanaf vijftien personen. Ik hou ervan om mee te gaan met het seizoen; stoofpeertjes in de herfst en met kerst hertengoulash. Mensen vragen vaak naar mijn geheim, ik denk dat het vooral de tijd is die ik neem om iets goeds te serveren. Veel koks marineren niet meer. Als je daar de tijd voor neemt krijg je de heerlijkste gerechten."
Meester Jager had Mart na de basisschool graag zien doorleren, toch koos Mart voor de LTS. "Ik ben een doener en wil graag iets met mijn handen doen. Op mijn 17e stond ik bij Avenarius in Ruurlo al in de keuken. Als boerenzoon ben ik gewend mijn handen uit de mouwen te steken. Bij 'Ons Huis' komt alles samen. Ik heb mijn eigen bedrijf, kan organiseren, regelen en koken. Wat ik echt heel bijzonder vind is dat ik dit samen doe met mijn vrouw en zoon. Privé en werk loopt inderdaad voortdurend in elkaar over, maar dat is geen enkel probleem."

Meer berichten