Foto: Feikje Breimer

Drie pijlers, twee broers, één familie

door Feikje Breimer

Harmsen vakschilders overgedragen

Jeroen en Jan-Willem waren negen en zeven jaar oud toen ze in 1993 het lint mochten doorknippen van de nieuwe locatie van het bedrijf van hun ouders Bennie en Els Harmsen. In de jaren daarna is het familiebedrijf aan de Zelhemseweg in Hengelo uitgegroeid tot een onderneming met drie bedrijven. In januari heeft Jeroen de leiding overgenomen van Harmsen vakschilders terwijl Jan-Willem de winkel, ThuisIn Harmsen en OnlineVerf.nl verder ontwikkelt.

Hengelo- Voor Els is het vanzelfsprekend; de drie bedrijven vormen de pijlers onder het familiebedrijf en voor familie zorg je goed. Els: "Het is belangrijk dat de sfeer gezellig is, maar het werk dat we leveren moet goed zijn. Onderling zijn we daar ook duidelijk over. Eén keer in de week zitten we bij elkaar en bespreken alles rond de gang van zaken."

Vakmensen

Jeroen hielp de schilders al jong mee. "Spullen uitpakken, materialen klaarleggen. Het schildersvak heb ik geleerd in Zwolle bij het Cibap. Ik hou van het schildersvak en vind behangwerk mooi om te doen vanwege het bijzondere resultaat. Aan de andere kant hou ik ook van het organiseren en plannen wat bij ons werk hoort."

Bennie knikt en beaamt dat juist die planning de grote kracht is van Harmsen vakschilders. "Wanneer we schilderen en behangen passen we ons aan aan de situatie in de organisatie waar werken. Niemand zit graag in de rommel, wij plannen op zo'n manier dat dat maar heel kort duurt."
Jeroen vult aan: "We hebben in een zorginstelling met dementerende ouderen geregeld ook 's nachts gewerkt omdat op die manier de huiskamer de volgende dag weer gebruikt kon worden. Ik maak ook zelden koude offertes, ik wil wat wij doen graag toelichten. In een persoonlijk gesprek kan ik goed luisteren naar wat de klant bedoelt. Zo vroeg de eigenaar van een monumentaal pand in Zutphen meerdere offertes aan, hij koos voor ons vanwege het kleurenvoorstel dat ik gaf na ons gesprek. "

's Morgens komen alle schilders naar de zaak in Hengelo en drinken een kop koffie, bespreken het werk en gaan op pad.

Jeroen: "Als ze ergens over twijfelen, sturen ze een app met een foto en uiteraard ga ik bij ze langs. Ik hou mij meer en meer bezig met de planning en organisatie, maar volgende week is er veel behangwerk en dan help ik mee. Daar geniet ik ook weer heel erg van."

Marktleider

Jan-Willem vormt met zijn twee bedrijven de perfecte aanvulling op Harmsen Vakschilders. Hij wist in enkele jaren de online verf webshop OnlineVerf.nl tot marktleider in Nederland te ontwikkelen. Daarnaast professionaliseerde hij met ThuisIn Harmsen de stoffering- en interieurprojecten.
Jan-Willem legt uit: "Onze interieurstylistes geven professioneel advies, dat varieert van tips die we in de winkel geven tot complete 3D-visualisaties.Voor het perfecte behang- en schilderwerk klop ik uiteraard bij mijn broer aan!"

Meer berichten