Welkom in het Koninkrijk der boeren avonturen
Logo vizieropbronckhorst.nl


Anne Marie en Eddie samen op de tractor. "Meerijden op de tractor is voor gasten een belevenis!" (foto: Feikje Breimer)
Anne Marie en Eddie samen op de tractor. "Meerijden op de tractor is voor gasten een belevenis!" (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Welkom in het Koninkrijk der boeren avonturen


"Kinderen willen hier 's avonds het erf niet af. Ze willen op tijd zijn om de koeien uit de wei te halen. Als het zover is luid ik de bel en komt iedereen die dat wil helpen. Niet alleen de kinderen hoor, ook de volwassenen genieten daar van."

door Feikje Breimer

Hengelo- Vijf generaties Pelgrum zijn op opgegroeid op boerderij Den Branderhorst. Ze hielden een paar kippen, een paar koeien en een paar varkens. De opa van Eddie Pelgrum bewerkte het land nog met een span paarden.

Koeknuffelen

De dieren zijn er nog steeds, maar in de oude paardenstal is een campingwinkel en bij de ingang van de deel staat een kast met tientallen paren laarzen voor campinggasten en koeknuffelaars. Anne Marie Pelgrum is boerin nieuwe stijl. Anne Marie: "Je moet doen wat je leuk vindt! Je kunt een grotere stal neerzetten, wij hebben gekozen voor gasten op het erf. In 2010 zijn we gestart met de zorgboerderij en het koeknuffelen. Zes jaar geleden zijn Lodgetenten geplaatst en ontvangen we campinggasten in samenwerking met Farmcamps."
Aan de buitenmuur van de deel hangt een schoolbord met daarop een schema voor alle dagen van de week. In het campingseizoen schrijft Anne Marie iedere dag een nieuwe belevenis op. Rijden op de tractor, koeien melken of een kip knuffelen. Het kan en mag allemaal. Anne Marie: "Van kalfjes voeren tot kampvuur maken, het is altijd een belevenis. In de stal op koeiensafari, kinderen kunnen hun knechtendiploma halen. Het is hier echt het Koninkrijk der boeren avonturen!"
Eddie: "Met gasten op het erf is geen dag hetzelfde. Vaak vragen ze waarom we geen stier hebben. Sommige mensen denken dat we op vrijdagmiddag klaar zijn met melken en dan op maandagochtend weer beginnen. Het boerenbedrijf gaat ook in het weekend door, dat verrast bezoekers echt." Anne Marie: "We bieden allerlei activiteiten aan voor familie- of bedrijfsuitjes en kinderfeestjes. Je kunt klompen beschilderen, een koe schilderen of een High tea houden. Met het koeknuffelen hou je rekening met het ritme van de koeien. Ze gaan na het eten liggen om te herkauwen, dat is een heel geschikt moment om de wei in te gaan en heerlijk tegen een koe aan te gaan liggen. Sommige koeien lopen weg, maar de meeste koeien vinden het heerlijk om op de rug gekriebeld te worden."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten