"Bruiloft, jubileum, gala, schoolfeest of een mooie rondrit. Ik hoop heel veel mensen een bijzondere dag te bezorgen." (foto: Roefo)
"Bruiloft, jubileum, gala, schoolfeest of een mooie rondrit. Ik hoop heel veel mensen een bijzondere dag te bezorgen." (foto: Roefo) (Foto: Roeban Kuiper)

Bepaal je eigen sfeer met een oldtimer

door Ceciel Bremer

Trouwauto Achterhoek start in april

Al jaren heeft Yvonne Kuster samen met haar partner een passie voor oldtimers. Nu is ze vastbesloten van haar hobby haar werk te maken en anderen ervan te laten meegenieten. Vanaf april start ze met haar bedrijf Trouwauto Achterhoek.

DREMPT - "In onze vrije tijd rijden we graag rond in een van onze oldtimers. Welke van de drie? Dat hangt heel erg van onze dag af. De sfeer van oldtimers is heel specifiek. We kiezen waar we op dat moment zin in hebben. We hebben drie uiteenlopende auto's van uitzonderlijke klasse ondanks hun hoge leeftijd", vertelt Yvonne trots. Yvonne en haar partner waren al eigenaar van twee oldimers maar wilden daar bij de start van de onderneming graag een derde aan toevoegen. "Om mensen meer keus te bieden", legt Yvonne uit. Samen gingen ze op zoek naar een derde exclusieve sfeerbepalende auto waarmee de toekomstige klant een keuze kan maken uit sferen die typerend zijn voor de bouwjaren van de respectievelijke auto's. "Voor zover de auto's nog niet helemaal tiptop in orde waren, hebben we dat tot in de kleinste details bijgewerkt. Nu kunnen we drie auto's in topconditie aanbieden."

Exclusiviteit

Yvonne heeft niet gekozen voor standaard oldtimers maar voor exclusiviteit, vertelt ze. "Net even anders dan anders. Voor wie de sfeer van de jaren dertig wil proeven, is de rood-zwarte Citroën C4G uit 1931 een absolute aanrader. Het is een oldtimer maar hij is zo goed als nieuw. Vroeger was deze auto alleen weggelegd voor mensen van adel. Maar bij ons kan iedereen de sfeer uit die tijd proeven. De auto heeft slechts 4.000 kilometer gereden en biedt achterin echt heel veel ruimte." Wie meer liefhebber is van de jaren vijftig, kan zijn hart ophalen in de witte Cadillac Sedan de Ville. "Deze auto biedt plaats aan zes personen. Echt zo'n auto uit de tijd van de rock-'n-roll en met een karakteristiek achtcilindergeluid", vertelt de Dremptse ondernemer. De meest exclusieve oldtimer die Trouwauto Achterhoek aanbiedt is de Excalibur Phaeton 5. Een Amerikaanse handmatig vervaardigde auto in een beperkte oplage. Yvonne: "Van binnen en van buiten hebben we de auto weer in nieuwstaat teruggebracht. Deze auto trekt altijd veel aandacht. Het is een grote auto maar de binnenruimte is wel beperkt."

Bijzondere dag

Met de eerste zonnestralen van het jaar al achter de rug en het trouwseizoen dat traditioneel in het voorjaar van start gaat, lijkt april de ideale startmaand voor Yvonne. "Maar ook voor andere gelegenheden dan een bruiloft zijn de oldtimers natuurlijk geschikt zoals een jubileum, gala, schoolfeest of een mooie rondrit door de Achterhoek. Dat kan ook. Picknickmand mee en gaan. Wat de aanleiding ook is, ik hoop heel veel mensen een bijzondere dag te bezorgen", vertelt de kersverse ondernemer. De oldtimers zijn te boeken binnen een straal van 50 kilometer vanaf Drempt met Yvonne als vaste chauffeur.

trouwauto-achterhoek.nl

Meer berichten