Vlakbij Het Kervel ten westen van Hengelo trotseerden leerlingen uit Toldijk en Hengelo het winderige natte weer om een aardappelveld om te zetten in een terrein met heel veel struiken. (foto: Gerlinde Buiten)
Vlakbij Het Kervel ten westen van Hengelo trotseerden leerlingen uit Toldijk en Hengelo het winderige natte weer om een aardappelveld om te zetten in een terrein met heel veel struiken. (foto: Gerlinde Buiten)

Jeugd maakt Bronckhorst weer een stuk groener

van de redactie

Driehonderd leerlingen van tien verschillende scholen in Bronckhorst hebben op woensdag 13 maart op zeven locaties bomen en struiken geplant. De schoolterreinen van 't Loo in Zelhem en de Rozengaardsweide in Hengelo zijn weer iets groener gemaakt evenals vijf andere plekken in de gemeente (in het buitengebied van Hengelo in de buurt van 't Kervel, een voormalig maïsveld bij Keijenborg, bij Bronkhorst, het golfterrein van Hoog-Keppel en het parkeerterrein van Halmac in Wolfersveen.

REGIO - Dit jaar was het animo om mee te doen aan het planten van bomen tijdens Boomfeestdag groter dan het organiserende boomfeestdagcomité de afgelopen jaren gewend was. Oorspronkelijk hadden zich zelfs twaalf scholen opgegeven, maar de Piersonschool in Hengelo moest zich afmelden vanwege een studiedag en de Woordhof in Hummelo kreeg haar groenplannen niet tijdig rond. Hier wil men het schoolterrein vergroenen. De landelijke boomplantdag staat dit jaar in het teken van het vergroenen van de schoolpleinen. Dat is ook een speerpunt voor de Provincie Gelderland én de gemeente Bronckhorst. Veel pleinen zijn de laatste jaren betegeld en ontberen enig groen, terwijl bomen goed zijn voor schaduw, koelte tijdens warme zomers, het filteren van stof en vuil uit de lucht en extra zuurstof. Opmerkelijk was dit jaar wel het ontbreken van scholen uit Vorden. De deelnemende scholen kwamen uit Hengelo (2), Zelhem (2), Halle, Wolfersveen, Drempt, Steenderen en Toldijk. Het Boomfeestdagcomité in de gemeente Bronckhorst bestaat uit vertegenwoordigers van Vereniging Bomenbelang, de agrarische natuurvereniging 't Onderholt en de hoveniers Velhorst Groot Groen, Inhetgroen en Piek Zweverink. Boomfeestdag is voortaan altijd op de tweede woensdag van maart. De laatste jaren moest vanwege verkiezingen vaak geschoven worden met de datum, omdat op verkiezingsdagen burgemeesters en wethouders in stemhokjes zaten en dus geen tijd hadden om een boom te planten.

Meer berichten