Foto: Feikje Breimer

'Als het rammelt en stinkt geniet ik'

door Feikje Breimer

Felder autobedrijf neemt Bruil over

"Zodra ik hier de garage binnenliep wist ik: 'Dit is het!' Jan Bruil heeft dezelfde ideeën als ik. Als ik de garage zou opbouwen zou ik het precies zo doen. Ik zit vanaf mijn 15e in het vak en heb bij veel gerenommeerde bedrijven gewerkt. In april komt mijn droom uit met mijn eigen onderneming:
Felder autobedrijf."

Hengelo- In 1993 zette Jan Bruil samen met Dinie autobedrijf Bruil op. Dinie: "We begonnen met tien klanten. Jan heeft het vervolgens opgebouwd tot wat het nu is. Vijftien jaar geleden hebben we de huidige garage gebouwd."

Vijf hefbruggen

Jan: "We hebben vijf hefbruggen. Wanneer je met een auto bezig bent maar je moet een paar uur wachten op een onderdeel kun je eenvoudig verder werken aan de volgende auto." Inmiddels zijn Jan en Dinie de zestig jaar gepasseerd en is het tijd om het bedrijf over te dragen. Met Friedhelm Felder en zijn vrouw Dorien klikte het direct. Jan: "Voor een autobedrijf is vertrouwen het belangrijkst. Je moet zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Onze medewerker Mike Claver is daar ook heel goed in, hij neemt klanten serieus wanneer ze uitleggen wat er aan scheelt." Friedhelm prijst zichzelf gelukkig dat Mike straks bij Felder autobedrijf blijft werken en waardeert de ruimte en orde in het bedrijf. "Als je over de uitlaten struikelt is het niet goed. Je hoeft niet van de vloer te kunnen eten maar het moet wel opgeruimd zijn. Zo hou je het overzicht. Een auto moet goed gerepareerd worden zodat je weer zonder problemen kunt rijden. Ik ben een echte autofreak. Of je nu met een Fiat Panda uit 2000 binnen komt of met een luxe Mercedes, daarin maak ik geen onderscheid. Het moet stinken, rammelen en geluid maken. Daar geniet ik van. Het geruisloze elektrisch rijden is de toekomst dus daar verdiep ik mij nu ook in. Ik ga nog steeds op cursus, ik heb veel interesse in auto elektronica en volg alle ontwikkelingen op de voet. Ik zet het bedrijf van Jan Bruil op dezelfde voet door; een universele garage voor alle merken. Met als extra mijn specialisatie in Mercedes."

Ondernemer van de week Felder autobedrijf

Op 30 maart dragen Jan en Dinie Bruil het stokje over aan Friedhelm en Dorien Felder en is er een inloopmiddag in het autobedrijf aan de Zelhemseweg 19 in Hengelo. Snap-On is aanwezig met een truck vol topklasse gereedschap, er is een springkussen, een wedstrijd wielen wisselen. Met een hapje en een drankje erbij kunnen bezoekers kijken hoe er in het autobedrijf gewerkt wordt. Welkom van 13.00 tot 17.00 uur.

autobedrijf-felder.nl

Meer berichten