Sandra Vanreys geeft zaterdag 30 maart een concert in de Remigiuskerk in Hengelo. (foto: Harrie Ligtvoet)
Sandra Vanreys geeft zaterdag 30 maart een concert in de Remigiuskerk in Hengelo. (foto: Harrie Ligtvoet)

'Geweldig dat ik in de kerk mag spelen'

Sandra Vanreys in Remigiuskerk

van de redactie

De Aaltense Zangeres Sandra Vanreys zit al dertig jaar in het vak. Ze had grote successen met allerlei muziek, maar is vooral bekend als de beste countryzangeres van Nederland. Op zaterdag 30 maart om 20.00 uur treedt ze op in de Hengelose Remigiuskerk. In gesprek met een bevlogen zangeres. "House en hiphop zijn niet aan mij besteed."

HENGELO - "Mijn hart ligt bij de country, en daar is ook alles mee begonnen. Mijn grootste inspiratiebron is Emmylou Harris. Geweldig, dat ik vaak met haar wordt vergeleken. Ik ben vooral gek op haar album Luxury Liner en Blue Kentucky Girl. Wat een stem, wat een charisma."

Subtiel

"Nashville is het hart van de Amerikaanse countrymuziek. Ik vond het geweldig om daar op te treden voor een enthousiast publiek. Ik heb ook vaak uitstapjes naar andere muziek gemaakt. Nederlandstalig, pop, Ierse folk: ik doe het allemaal graag. Ik houd van mooie stemmen en subtiele liedjes. House en hiphop zijn niet aan mij besteed."

Willeke en Ilse

"Voor zangers is het belangrijk om dóór te blijven gaan. Je stembanden zijn ook spieren en je moet ze blijven trainen. Daar komt bij dat je geluid en je presentatie beter worden als je wat ouder wordt. Doorleefder. Daarom heb ik zo'n respect voor zangeressen als wijlen Rita Reys en Vera Lynn en momenteel Willeke Alberti. Wat een mooi persoonlijk geluid, maar ook de veel jongere Ilse DeLange vind ik geweldig. Country maakt momenteel een grote bloei door."

Verrassingen

"Geweldig, dat we op 30 maart in de Remigiuskerk mogen spelen. Zo'n locatie met historie geeft wat extra's aan een concert. Op 30 maart treed ik op met Pauline (viool, mandoline, zang) en Marius Duurland (contrabas). Het wordt een programma vol country, met veel Ierse invloeden, een beetje pop en een paar verrassingen!"

vriendenhengeloseremigiuskerk.nl

Meer berichten