Nank combineert grondige voetkennis met uiterlijke verzorging. "Het meeste resultaat zie ik bij mensen die ik regelmatig behandel. Daar fleurt die voet van op!" (foto: Feikje Breimer)
Nank combineert grondige voetkennis met uiterlijke verzorging. "Het meeste resultaat zie ik bij mensen die ik regelmatig behandel. Daar fleurt die voet van op!" (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Van kickbokser tot wandelaar voeten fleuren op van aandacht

door Feikje Breimer

"Je moet als pedicure weten waar je van af moet blijven. Wat kun je wel doen en waar kan de fysiotherapeut beter naar kijken? Na mijn verhuizing naar Hummelo ben ik direct weer aan de slag gegaan als pedicure. Het is een heerlijk vak!"

Hummelo- Nank van der Boon heeft een pedicure praktijk aan huis maar bezoekt met haar apparatuur ook klanten thuis. Van fanatieke marathonlopers tot problematische voeten door diabetes, Nank heeft dankzij diverse opleidingen via ProVoet veel kennis in huis.

Sportpedicure

Nank: "Het zijn vaak pedicures die de prikposten bemannen bij de vierdaagse, of hardlopers na afloop van een wedstrijd van hun blaren afhelpen. Ik ben pedicure, medisch pedicure en behandelde tijdens mijn examen als sportpedicure de voeten van een kickbokser. Doordat ik ben aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet weet je dat ik de juiste kennis in huis heb. Je kunt wel overal je mes in zetten, maar dat is vaak helemaal niet verstandig. Bij kwetsbare mensen veroorzaak ik liever geen wondjes. Ik heb een up-to-date apparaat dat koelt met waterspray, met een vijltje verwijder ik steeds een heel dun laagje eelt. Ik leg duidelijk uit wat ik ga doen, veel mensen vinden het eng wanneer er iemand aan hun voeten komt."

In de behandelkamer van Nank staat een comfortabele behandelstoel klaar. Kalknagels vormen voor haar geen enkel probleem. Nank: "Het is een schimmel die aan je nagel vreet, in overleg met de klant haal ik het beschadigde deel van de nagel weg. Voor de nabehandeling heb ik een tinctuur die echt goed werkt en lang gebruikt mag worden. Ik heb materiaal waarmee ik na afloop de nagel weer kan opbouwen. Een nagellakje er over en je bent helemaal klaar voor de zomer!"
Nank woonde al eerder in Hummelo, vertrok voor een aantal jaar naar Wassenaar en is nu weer teruggekeerd. Nank: "Ik hou erg van het bos en toen de kans zich voor deed ben ik hier weer gaan wonen. Ik bouw mijn praktijk stap voor stap weer op. Voor mensen die niet meer kunnen reizen kom ik thuis langs. Behalve gerichte behandeling bij voetproblemen verzorg ik ook voetmassages en onderbeen massages. Het is eigenlijk net als na de kapper, een pedicure behandeling geeft je een heerlijk verzorgd gevoel. Mijn tip? Geef een pedicure behandeling cadeau aan iemand die op wandelvakantie gaat."

Meer berichten