Oost-Nederlands Kamerkoor in concert
Oost-Nederlands Kamerkoor in concert (Foto: Linda Bussing)

Openbare repetitie Oost-Nederlands Kamerkoor in Remigiuskerk

HENGELO - Het Oost-Nederlands Kamerkoor organiseert donderdag 28 maart een openbare repetitie in de Remigiuskerk te Hengelo Gld (Kerkstraat 42). Iedereen die eens wil meemaken hoe het koor zich voorbereidt op een volgend concert is van harte uitgenodigd om deze repetitie bij te wonen.

Op de lessenaar staan het Stabat Mater van Scarlatti, vier lijdensmotetten van Poulenc en andere werken voor de stille week voor Pasen van de componisten Gesualdo en Zelenka. Dit programma zal worden uitgevoerd tijdens het concert op zaterdag 13 april om 20.00 uur in de Willibrorduskerk te Vierakker.

Het ONK bestaat uit ruim 30 zangers en zangeressen afkomstig uit de regio Oost-Nederland en zingt repertoire vanaf de renaissance tot en met de 21e eeuw. Het koor stelt hoge eisen aan zichzelf en werkt voortdurend aan het handhaven en versterken van een hoog kwaliteitsniveau. Het koor staat sinds 1993 onder leiding van Rob Vermeulen, hoofddocent koordirectie aan Het Utrechts Conservatorium. Het ONK repeteert elke donderdagavond in Doetinchem. Afgelopen jaar concerteerde het ONK in Doesburg, Nijmegen, Kalkar, Utrecht, Lochem, Wageningen, Doetinchem en ‘s Heerenberg.

Meer berichten