Vijfentwintig horeca- en recreatieondernemers uit gemeente Bronckhorst zijn benoemd tot Gastheren (en natuurlijk ook gastvrouwen) van het Landschap. (foto: PR)
Vijfentwintig horeca- en recreatieondernemers uit gemeente Bronckhorst zijn benoemd tot Gastheren (en natuurlijk ook gastvrouwen) van het Landschap. (foto: PR)

Gastheren van het Landschap benoemd

van de redactie

Op woensdag 17 april gingen vijfentwintig horeca- en recreatieondernemers uit gemeente Bronckhorst op excursie in de Achterhoek. De ondernemers bezochten onder anderenatuurgebied Hekenbroek en het Grote Veld.

BRONCKHORST - De veldexcursie was de laatste bijeenkomst in een reeks van vier, waarbij horeca- en recreatieondernemers worden opgeleid tot IVN Gastheer van ­­het Landschap. De ondernemers zijn nu de ambassadeurs van het gebied en dragen dat actief uit. Wethouder Blaauw reikte de bijbehorende certificaten en gevelbordjes uit aan de ondernemers. Wethouder Blaauw: "Geweldig dat IVN dit programma initieert en dat onze ondernemers nu ambassadeur zijn van hun eigen landschap. De ondernemers hebben nu voldoende bagage om het verhaal van de regio te vertellen aan de recreanten en toeristen."

Tijdens het IVN Gastheer van het Landschap programma leerden de ondernemers alles over het Achterhoekse coulissenlandschap, landgoederen in de regio en typische flora en fauna. Zo zijn de ondernemers toegerust om de belangrijkste informatie over het landschap en de natuur door te geven aan hun gasten.Dit zorgt voor een unieke ervaring bij gasten, versterkt het imago van het gebied, stimuleert draagvlak voor het behoud van het landschap en draagt bij aan de profilering van de onderneming. "Je woont ergens al twintig jaar en je dacht dat je alle plekjes wel kende. Niet dus!"

Het IVN programma Gastheer van het Landschap, mede mogelijk gemaakt wordt door provincie Gelderland en de gemeente Bronckhorst, draait om het beter leren kennen van het gebied, maar ook om het vormen van een netwerk van recreatieondernemers uit de gemeente Bronckhorst. Eerder volgden vijftig ondernemers uit Bronckhorst het programma al. Samen ontwikkelen zij natuurarrangementen en -excursies om de Achterhoek beter op de kaart te zetten. De ondernemers die nu worden opgeleid, worden ook onderdeel van deze groep Achterhoekse ambassadeurs

Meer berichten