Loco-burgemeester Paul Hofman feliciteert namens de gemeente Bronckhorst Jan en Jantje Hendriksen-Lenselink (foto: Feikje Breimer)
Loco-burgemeester Paul Hofman feliciteert namens de gemeente Bronckhorst Jan en Jantje Hendriksen-Lenselink (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Waar zou dat leuke wichtje wonen?

door Feikje Breimer

Jan en Jantje 60 jaar getrouwd

Twee dingen wist Jan eind jaren '50. De naam Jantje en haar woonplaats Hengelo. Samen met een vriend ging hij op zoek. Aan de bar van café Leemreis informeerde hij waar de familie Lenselink woonde. Hij vond zijn Jantje; afgelopen week vierden ze hun zestig-jarig huwelijk.

Drempt- Stralend zit het echtpaar Hendriksen-Lenselink in de woonkamer. Op 17 april vierden ze met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hun diamanten bruiloft. Jantje: "Het mooiste cadeau dat we gisteren kregen was de geboorte van ons zesde achterkleinkind Silvan, we hebben al vijf achterkleindochters en nu nog een jongen. Het blijft een wonder zo'n klein mensje."

Wat ik zag beviel

Jantje was lid van de Christen Boerinnen Bond en Jan was actief voor de Christelijke Boeren en Tuindersbond. Op een bijeenkomst in Arnhem zag hij Jantje. "Wat ik zag beviel mij en dat bevalt mij nog steeds! 'Waar zou dat wicht kunnen wonen? Ik moet haar zoeken!' dacht ik. Ik wist dat ze in Hengelo woonde en daar heb ik haar gevonden." "Mijn vader wilde mij wel kwijt hoor!" grapt Jantje, "ik was al 27 jaar." Dominee Kwint trouwde het stel in de Remigiuskerk in Hengelo, waarna ze vijfendertig jaar boerderij De Stokhoven in Drempt bestierden. Jantje: "Mijn zoon heeft daar nu de aspergeboerderij!"

Wethouder Paul Hofman komt op bezoek om het echtpaar namens de gemeente Bronckhorst te feliciteren. Jantje haalt twee brieven uit de kast. "Wist u dat we namens de Koning zijn gefeliciteerd? We hebben ook een felicitatie van de Commissaris van de Koningin."

Samen zijn Jan en Jantje vanochtend naar het ziekenhuis van Zutphen gereden om hun achterkleinzoon te bewonderen. Jan: "Ik rij nog zelf, dat maakt dat we samen overal naar toe kunnen. Dat is alles wat we samen wensen, zoveel mogelijk nog gezond blijven. Mijn advies aan mensen die dit lezen? Blijf gewoon en blijf jezelf. Niet jaloers zijn en niemand na-apen dat zijn minpunten." "Ja," valt Jantje bij, "open en eerlijk zijn!"

Meer berichten