V.l.n.r. Rob Meenhuis, Henk Teunissen, Leo van Beek en Maarten Eskes. "Het parcours van de 5 km is nu nog mooier." (foto: Ceciel Bremer)
V.l.n.r. Rob Meenhuis, Henk Teunissen, Leo van Beek en Maarten Eskes. "Het parcours van de 5 km is nu nog mooier." (foto: Ceciel Bremer) (Foto: )

Unicum: hardlopen over de golfbaan

door Ceciel Bremer

Keppelrun: nieuw parcours 5km

"We hebben het nieuwe parcours zelf natuurlijk ook getest. Het is echt een bijzonder mooi stukje natuur bij de golfbaan. Je ziet er veel vogels en roofvogels. Eigenlijk moet je daar juist niet te hard lopen en gewoon genieten."

HOOG-KEPPEL - De Keppelrun beleeft op zondag 9 juni zijn 12e editie. Het hardloopevenement over een afstand van 1, 5 en 10 kilometer door de bossen van Drempt, Hummelo en Keppel werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd door een nieuw team van vrijwilligers. Voorzitter Rob Meenhuis: "Vorig jaar wilden we laten zien dat we het goed kunnen organiseren. Dat was het belangrijkste. Nu we weten wat er allemaal bij komt kijken, hebben we nagedacht over vernieuwing. De Keppelrun heeft als motto: natuurlijk de mooiste. Dit jaar hebben we het parcours van de 5 kilometer daarom nog mooier en beter gemaakt. Er is namelijk een ruime keuze aan runs in de omgeving; we moeten ons blijven onderscheiden." Hoe dat parcours dan gewijzigd moest worden, was niet zo moeilijk, vervolgt de voorzitter zijn verhaal. "We zijn trots op onze golfbaan die langs het parcours in Hoog-Keppel en tegen de bosrand aan ligt. Dus we dachten: het zou mooi zijn als we de lopers daarvan mee kunnen laten genieten." Rob ging samen met Henk Teunissen, eveneens lid van de organisatie, het gesprek aan met het bestuur van Golfclub De Keppelse. En toen ging het snel, vertelt Leo van Beek, secretaris van de golfclub: "De golfbaan is onderdeel van het dorp en ligt er ook echt tegenaan. Wij willen graag een rol spelen in de omgeving en daar past een samenwerking met de organisatie van de Keppelrun prima in." Vanaf de start aan de Monumentenweg in Hoog-Keppel rennen de deelnemers van de 5 kilometer direct naar de parkeerplaats van de golfclub, zo'n 500 meter verderop. Daar worden ze via de paden over de golfbaan geleid. "Als het goed is, lopen ze allemaal op de paden en niet over de green", lacht Maarten Eskes, hoofdgreenkeeper bij De Keppelse. "Hole 4, 5 en 6 en de driving range zijn tijdens de run afgesloten en dat is waarschijnlijk maar zo'n 20 minuten. Daarna vervolgen de lopers het parcours in het bos."

Unicum

Op Pinksterzondag is het zover. Voor Henk begint de organisatie de dag ervoor al: "Dan plaatsen we de verwijsborden en de kilometerbordjes. En op zondag net voor de start van de 5 kilometer maak ik mijn ronde met de fiets om te kijken of alles goed afgezet is, of de waterposten bezet zijn, de verkeersregelaars aanwezig zijn en loop ik nogmaals alle bordjes na. Tijdens de wedstrijd rijden er twee fietsers voorop om de weg te wijzen dus de juiste route moet voor de lopers geen probleem zijn." Rob vult hem aan: "Dit is waarschijnlijk het enige hardloopevenement over een golfbaan. En een hele mooie."
Voor meer informatie over de Keppelrun en voordelig voorinschrijven, zie de website.

www.keppelrun.nl

Meer berichten