Erna: "In deze winkel is ook ruimte voor paspoppen. Je merkt dat dat werkt." (foto: Feikje Breimer)
Erna: "In deze winkel is ook ruimte voor paspoppen. Je merkt dat dat werkt." (foto: Feikje Breimer)

Van marktkraam tot winkel lekker van niks iets maken

Feikje Breimer

"Lekker van niks iets maken, zo is het begonnen. Samen met mijn zus maakte ik van gaas en mos decoraties of welkomstborden van hout met servetten. Die verkochten we op markten, soms kochten klanten het zo uit de kofferbak wanneer we aan het uitladen waren."

Halle - Erna Venneker en haar zus Nicole Eenink zijn nog niet van de verbazing bekomen. Een maand geleden zijn ze met Koko Bizjoe verhuisd van een kleine gezellige locatie naar een winkelpand dat vier keer zo groot is. Erna: "Dat dit kan in zo'n klein dorpje als Halle. Vanaf de opening is het lekker druk. We zorgen er wel voor dat we 's morgens om 8.30 uur al open zijn. Wanneer ouders hun kinderen naar school brengen en de Coop is geopend kunnen mensen ook direct bij ons terecht."

Heel veel maten

Klanten kunnen bij Koko Bizjoe terecht voor dameskleding in heel veel maten. Van een lange broek in de maat Extra Small tot een shirt in maat 52 of 54. Sinds een dorpsgenoot bij hen langs kwam met haar zelfgemaakte kinderkleding en vlaggenlijnen verkopen Erna en Nicole deze ook. Erna: "De zebrajurkjes die ze had opgehangen bij de opening van de winkel vorige maand vlogen de deur uit! De vlaggenlijnen zijn van dubbele stof gemaakt en zijn heel lang te gebruiken."
Wanneer het even rustig is in de winkel zit Erna niet stil. Op de werkbank in het magazijn liggen bandjes in allerlei kleuren. Het is het materiaal waarvan Erna sieraden maakt. De armbanden en kettingen hangen aan een rekje in de winkel. Erna: "We geven hier workshops sieraden maken, tekstborden maken en vrolijke schilderijen verfen. Van vrijgezellenfeestjes tot vriendinnengroepen kunnen hier terecht."
Trots laat Erna het vak zien met naaigaren, naalden en ritsen. Een schot in de roos, klanten zijn blij dat ze hiervoor weer terecht kunnen. Koko Bizjoe biedt ook vermaak- en herstelservice.

Achter de toonbank staan papieren tasjes klaar. Erna: "Daarin zitten alle bestellingen. Mensen vinden een broek mooi, maar we hebben de maat niet op voorraad. Of ze willen de gele bloes liever in een andere kleur. Ik bel de leverancier en bestel op verzoek. Zonder verplichting hoor! Als het niet bevalt hang ik het gewoon in de winkel. Voor alle markten op zondag hebben we helemaal geen tijd meer. Maar voor de Halse dag maken we in september natuurlijk een uitzondering."

Meer berichten