Dieren, rust en ruimte voor iedereen
Logo vizieropbronckhorst.nl


Albert en Everlien Janssen vieren op zondag 19 mei het 12,5 jarig bestaan van Kinderboerderij Feltsigt en hun 25-jarig huwelijk. (foto: PR)
Albert en Everlien Janssen vieren op zondag 19 mei het 12,5 jarig bestaan van Kinderboerderij Feltsigt en hun 25-jarig huwelijk. (foto: PR) (Foto: )

Dieren, rust en ruimte voor iedereen

Kinderboerderij Feltsigt 12,5 jaar

door Ceciel Bremer

"We hebben een gemengd bedrijf zoals je dat vroeger zag. Een boerderij met kleinvee, wat groot vee en we verbouwen groente, fruit, graan en aardappelen. Zelfvoorzienend maar wel van deze tijd met zonnepanelen en een warmtepomp."

BEKVELD - "Toen wij trouwden in 1994 dacht onze familie grappig te zijn door ons 8 soorten dieren te geven. Een hangbuikzwijn, kippen, eenden, geiten, een hond en nog wat kleinvee. De dag na onze bruiloft moest ik meteen aan de slag om die dieren een hok te geven", vertelt Albert Janssen lachend. "En zo is het eigenlijk begonnen. We hadden de ruimte en we kregen steeds meer dieren. Onze kinderen vonden ze leuk en we merkten dat ook steeds meer vriendjes en vriendinnetjes de dieren en de ruimte hier leuk vonden", vult echtgenote Everlien aan. Albert en Everlien zijn allebei op een boerderij opgegroeid en houden van bedrijvigheid om huis. Ze hadden altijd al plannen om iets voor zichzelf te beginnen maar wat was hun lange tijd niet duidelijk. Naarmate het aantal dieren groeide, groeide ook het idee voor een kinderboerderij. "We begonnen op 17 april 2006 met 35 are. Inmiddels hebben we 3 hectare." Op zondag 19 mei viert het stel het 12,5 jarig bestaan van de kinderboerderij en hun 25-jarig huwelijk met een jubileumfeest. "Dan is er gratis entree, worden de schapen geschoren, is er een cadeautje voor ieder kind, een relaxmiddag voor mama's, uitleg bij de moestuin en een activiteit voor papa's; tent, muziek en bier", lacht Albert.

Toegankelijk voor iedereen

"Hoe ons idee zou aanslaan, wisten we natuurlijk niet maar na 3 jaar hadden we al 2x zoveel bezoekers als in het eerste jaar", blikt Everlien terug. Albert: "We willen iedereen laten kennismaken met dieren en ze laten meegenieten van de rust en ruimte. Dieren stralen rust uit. Er zijn ouders die zeggen dat ze na een uur spelen hier al verschil merken aan hun kinderen. Er zijn hier minder prikkels. Elk kind kan bij ons terecht, met of zonder beperking. Onze oudste dochter was zwaar gehandicapt, dat heeft ons wel aan het denken gezet. De hokken van de varkens en konijnen hebben daarom ramen tot aan de grond. Er kan hier echt heel veel: dieren aaien, borstelen, voeren, pony rijden en eieren uithalen. We hebben een mais- of een zonnebloemendoolhof, een schaapscheerdersfeest of een oogstdag, en fruitplukweken." Albert en Everlien genieten van hun bedrijfsmatige hobby zoals ze het zelf nog steeds noemen want beiden hebben ook een baan buitenshuis. Everlien: "Samen met een aantal vrijwilligers, 1 vaste medewerker en onze kinderen krijgen we het rond. Ik vind kinderen heel gezellig en het grootste compliment krijgen we als ze aan het eind van de dag niet mee naar huis willen."
Tijdens het jubileumfeest op zondag 19 mei is Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt geopend van 13.00 tot 18.00 uur. De entree en de eerste kop koffie of thee zijn gratis. Een vrije gift voor de kinderboerderij is natuurlijk van harte welkom.

www.feltsigt.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten