Wil je meer te weten komen over koeien, zuivel en het boerenleven? Dan zijn de Campina Openboerderijdagen echt is voor jou! (foto: Shutterstock.com)
Wil je meer te weten komen over koeien, zuivel en het boerenleven? Dan zijn de Campina Openboerderijdagen echt is voor jou! (foto: Shutterstock.com)

Open Boerderijdagen in Tolhuis en Baak

van de redactie

Proef het boerenleven op de Campina Open Boerderijdagen. Op 31 mei bij melkveebedrijf Kets in Toldijk en 10 juni bij melkveebedrijf Groot Roessink in Baak.

TOLDIJK/BAAK - Dit jaar houdt Campina voor de veertiende keer de Open Boerderijdagen op vrijdag 31 mei en maandag 10 juni 2019. 69 melkveehouders in heel Nederland nemen dit jaar deel en in de gemeente Bronckhorst zijn dat de bedrijven van de familie Kets en Groot Roessink. Op de vrijdag na Hemelvaart en op tweede pinksterdag openen zij de deuren van hun boerderij voor publiek.

Leren over koeien

Op de deelnemende boerderijen is er voor het hele gezin van alles te doen: je kunt er het boerenleven ervaren en meer leren over koeien, waar melk vandaan komt en de natuur. Ook zijn er voor kinderen van alle leeftijden verschillende sport- en spelactiviteiten te doen. Tijdens de Campina Open Boerderijdagen staat leren door te ervaren centraal. De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen zoals skippykoeracen, en sinds dit jaar ook nieuwe spellen zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace.

Koe-medaille

Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen kinderen een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen. Daarnaast kunnen bezoekers de verschillende Campina-producten (blind)proeven in de zuivelbar. De twee deelnemende boerderijen uit de gemeente Bronckhorst zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en alle deelnemende boerderijen op campina.nl/boerderijdagen. Vrijdag 31 mei bij Melkveebedrijf Kets, Zutphen Emmerikseweg 4 in Toldijk en maandag 10 juni bij Melkveebedrijf Groot Roessink, Broekstraat 2 in Baak.

Meer berichten