Foto: Gemeente Bronckhorst

Bijeenkomst over gevolgen na brand in Vorden

Gisteren was er een grote brand bij twee bedrijven aan de Handelsweg 3 en 5 op het bedrijventerrein in Vorden. Daarbij ontstond veel rookvorming en zijn roet- en/of
asbestdeeltjes vrijgekomen.

VORDEN - Er is sprake van twee soorten effectgebied (zie de kaart hierboven).
Oranje gebied: bewoners en ondernemers in dit gebied kunnen op dit moment hun pand niet betreden. Woensdag 22 mei vroeg in de ochtend wordt gestart met opruimen. Groen gebied: In dit gebied is geen asbest aangetroffen. Wel zijn roetdeeltjes neergekomen.


Dit levert geen direct gevaar op. De gemeente adviseert inwoners en ondernemers in dit gebied:
• vee en hobbydieren voorlopig binnen te houden
• geen gewassen uit de tuin waar zichtbare roetdeeltjes op zitten te eten
• groenten of fruit te schillen of te pellen
• gewassen uit kassen waarvan de ramen dicht stonden kunnen gewoon worden gegeten
• weilanden en tuinen op grote brokken verbrandingsresten te controleren
• zichtbare brokstukken te laten liggen

Woensdag 22 mei om 11.00 uur houdt de gemeente voor betrokkenen en geïnteresseerden een bijeenkomst in het Kulturhus in Vorden. Zij worden dan geïnformeerd over de situatie in beide gebieden. Inwoners met vragen kunnen bellen met de gemeente via telefoonnummer 0575 - 75 02 50 of kijken op bronckhorst.nl/brandvorden.
Burgemeester Marianne Besselink: "Vorden is opgeschrikt door een grote brand met veel rook. Wij begrijpen dat dit impact heeft op de betrokken bewoners en bedrijven. Tijdens de bijeenkomst proberen we zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over de situatie en wat dit voor hen betekent."

Meer berichten