Dit is de poort van de Achterhoek
Logo vizieropbronckhorst.nl


Henny Dokter met een aantal Achterommetjes in zijn hand; het toeristische informatieboekje dat 10 jaar bestaat. (foto: Ceciel Bremer)
Henny Dokter met een aantal Achterommetjes in zijn hand; het toeristische informatieboekje dat 10 jaar bestaat. (foto: Ceciel Bremer) (Foto: )

Dit is de poort van de Achterhoek

Jubileumfeest AchterOmmetjes

door Ceciel Bremer

"In de Achterhoek is iedereen heel gastvrij. Als er iemand bij de voordeur staat, zeggen we vaak: loop maar achterom. Een mooi welkom voor de bezoeker. Daarom hebben we de informatieboekjes voor de toerist ook AchterOmmetjes genoemd.

HOOG-KEPPEL - Toen Drempt, Hummelo en Keppel (DHK) in 2005 werden opgenomen in de nieuwe gemeente Bronckhorst, ontstond er de VVV-Bronckhorst. De heer Bannink, oud-burgemeester van DHK, vroeg aan Henny Dokter of hij daarin zijn bijdrage wilde leveren aan de promotie van DHK. Henny: "Maar ik merkte dat de focus daarbij meer gericht was op de grotere kernen. Begrijpelijk want het is een grote gemeente maar hier in onze dorpen is ook van alles te beleven. Dat verdiende ook aandacht." Henny kwam in contact met Sjouke Hylkema, eigenaar van Camping De Graafschap in Hummelo. Samen deelden ze hun zorgen over de promotie van DHK en hun ideeën hoe het anders zou kunnen. Met een aantal enthousiaste inwoners en ondernemers sloegen ze de handen ineen en richtten het Toeristisch Informatiepunt Drempt, Hummelo en Keppel op. Ze ontwikkelden een website waarbij de bezoeker eenvoudig wegwijs wordt gemaakt in wat er te doen is in DHK. De website werd ondersteund met een klein vierkant boekje dat de pakkende naam AchterOmmetjes meekreeg. Sindsdien verschijnt ieder jaar een geactualiseerde versie van AchterOmmetjes. "Dit concept werkt. Met een inlegvel of via QR-codes kunnen we speciale evenementen of activiteiten promoten. Dankzij de financiële steun van zo'n 40 bedrijven kunnen we dit al 10 jaar realiseren. Die ondernemers verspreiden de boekjes zelf ook op beurzen in binnen- en buitenland. Zo verleiden we bezoekers om langer in onze regio te blijven. Dat is een van onze doelen. Daarnaast benadrukken we de streekeigenheid, zoeken we de samenwerking op met gemeenten, het waterschap en de provincie, en proberen we toeristische routes te verbinden. Als in het naastgelegen Doesburg of Doetinchem een wandelpad wordt aangelegd, proberen we dat door te trekken naar DHK. Weet je, voor toeristen vanuit het westen en midden van Nederland is DHK de poort van de Achterhoek. Vanuit hier trekken ze verder de Achterhoek in als het ze bevalt. Daarmee geven we ons visitekaartje af."

Jubileumfeest

Tien jaar AchterOmmetjes is een mooi moment om even bij stil te staan. Daarom wordt er op zondag 7 juli bij Camping Siebieverden in Eldrik een jubileumfeest georganiseerd. Iedereen die belangstelling heeft, is van 14.00 tot 17.00 uur van harte welkom. Er zijn hapjes, drankjes en er is muziek van de Dremptse band Steve Nippels, de Belgische troubadour John Wils en de jazzband Hot & Sweet. Voor kinderen is er een kleiactiviteit en de wat oudere kinderen kunnen deelnemen aan een nieuw gps-spel waarbij ze over een wandelroute van circa 4 kilometer opdrachten uitvoeren.

www.achterommetjes.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten