Proef Keppel was vorig jaar weer een succes. Aanstaande zaterdag wordt alweer de vijfde editie gehouden. (foto: PR)
Proef Keppel was vorig jaar weer een succes. Aanstaande zaterdag wordt alweer de vijfde editie gehouden. (foto: PR)

'Wat lekker is, komt niet altijd van ver'

van de redactie

Stoere buffels en fruitige wijnen

Het zomerevent Proef Keppel beleeft z'n vijfde editie. Het succesvolle concept is ongewijzigd: eten, drinken, ontmoeten, genieten.

KEPPEL - "Wat lekker is, komt niet altijd van ver", zegt Roeland van der Velden. "Na vier succesvolle edities, is mij wel duidelijk dat je niet naar de Provence of Toscane hoeft af te reizen om van mooie streekproducten te genieten. We hebben het hier in de Achterhoek allemaal binnen handbereik." De voorzitter van KeppelCultuur, de organisatie achter Proef Keppel, kwam op het idee van Proef Keppel toen hij met zijn gezin op vakantie was in Zuid-Frankrijk. "Je hebt daar van die avondmarkten waar de slager uit het dorp voor het vlees zorgt, en de lokale wijnboer wijnen schenkt. Lange tafels waar iedereen kan aanschuiven, erg gezellig. Wij zeiden tegen elkaar: dat moeten we in Keppel ook gaan doen."

De rest is geschiedenis. Zaterdag 6 juli beleeft Proef Keppel z'n vijfde editie. Het dorpsplein aan de Burgemeester Panhuysbrink in Hoog-Keppel verandert die zaterdag in een sfeervolle markt waar van alles te proeven is. Uiteraard zijn er ook de lange tafels, net als in de Franse dorpen. "Eten, drinken, ontmoeten en genieten, daar staat Proef Keppel voor,' zegt Meta Schoenmaker, die ook in de organisatie zit. "Het mooie is, elk jaar zien we meer en meer bezoekers. Voor veel mensen is Proef Keppel inmiddels de aftrap van de zomer en de vakantieperiode."

Zeven lokale ondernemers hebben een kraam. Onder hen Fruitbedrijf Horstink, dat verse aardbeien met ijs van IJsboerderij De Steenoven en zelfgeperste appelsappen van eigen oogst meeneemt. A'Maggiore laat bezoekers genieten van verse pizza uit de steenoven. Buffelboerderij Arns, de boerderij van stoere waterbuffels, staat op Proef Keppel met broodjes buffelhamburger en er zijn broodjes barbecueworst van Dykhoeve Vlees uit Herwen. Job en Neeltje van Wijnboerderij 't Heekenbroek voor verfrissende en zomerse wijnen van fruitig wit tot zuidelijk rood.

Meer berichten