Logo vizieropbronckhorst.nl


Nighel en Celina op het terras met op de achtergrond de jachthaven. "Hoe drukker, hoe sneller de tijd voorbij gaat." (foto: Ceciel Bremer)
Nighel en Celina op het terras met op de achtergrond de jachthaven. "Hoe drukker, hoe sneller de tijd voorbij gaat." (foto: Ceciel Bremer)

Lekker sparen voor rijles en China

Ceciel Bremer

Werken in de zomerperiode

Terwijl velen vakantie hebben deze zomer, werken anderen juist om het vakantiegangers naar de zin te maken. Wekelijks nemen we een kijkje achter de schermen. Deze week bij Droomparken Marina Strandbad in Olburgen.

OLBURGEN - Nieuwe vakantiehuizen in moderne stijl en strakke, pas aangelegde tuinen met veel water. Sinds vorig jaar verrijst hier aan de Pipeluurseweg een nieuw luxe vakantiepark. "Het is nu nog in ontwikkeling maar het is de bedoeling dat er ruim vierhonderd vakantiehuizen komen voor de verkoop. Daarnaast zijn er nog een aantal staplekken voor caravans en tenten", vertelt parkmanager Leonie Looman. "De vakantieganger vindt hier rust, ruimte, waterrecreatie op de dode tak van de IJssel, kinderanimatie en een buitenzwembad. We bieden van alles voor een zorgeloze vakantie. Je fietst hier zo de Achterhoek in en als je het pontje naar Dieren neemt, ben je op de Veluwe." De snackbar en het Italiaanse restaurant waarvan het terras een schitterend uitzicht geeft op de jachthaven, bieden werk aan circa achttien vakantiekrachten waaronder Nighel (16) uit Olburgen en Celina (18) uit Steenderen. "Hiervoor werkte ik in Dieren bij een scooterbedrijf maar dat vond ik iets te ver. Toen ik hier een keer ging eten met mijn ouders en mijn zusje, werden we gevraagd te komen werken. Mijn zusje werkt sindsdien in de keuken en ik in de bediening. Voor mij is dit vijf minuutjes fietsen. Ideaal." Celina heeft al meerdere baantjes in de horeca gehad en kwam via vriendinnen bij Marina Strandbad terecht. "Ik vind het leuk om ervoor te zorgen dat mensen een leuke dag hebben. Ik sta achter de bar en bedien in het restaurant en op het terras. Heerlijk om met mooi weer ook buiten te kunnen werken."

Het restaurant heeft een grote aantrekkingskracht, laat bedrijfsleider Pieter Ensing weten. "Er komen hier passanten met de fiets of auto, mensen die hun boot aanmeren in de jachthaven en even een hapje eten, mensen uit de naaste omgeving, en vakantiegangers natuurlijk. We zorgen ervoor dat iedereen tevreden en met een glimlach naar huis gaat." Nighel en Celina werken daar graag aan mee. "Als het heel druk is, gaat de tijd heel snel voorbij. Klanten die een praatje met me willen maken, vind ik super leuk", zegt Celina, tweedejaars studente Toerisme en Management. "Laatst was er iemand die een shotje wilde en ik mocht zelf weten welke dat moest worden. Dat is leuk", vertelt Nighel enthousiast over zijn werk. Hij gaat deze zomer zelf een week op vakantie met vrienden. Na de zomer begint hij aan de opleiding tot onderwijsassisent. Tot die tijd - "en hopelijk daarna nog in de weekenden" - werkt hij zoveel mogelijk op het park. "Volgend jaar begin ik met rijles. Daar kan ik het geld goed voor gebruiken." Ook Celina wil afgezien van twee vakanties zoveel mogelijk werken. "Volgend jaar staat er vanuit mijn studie een reis gepland naar China. Dat lijkt me super maar kost veel geld. Hopelijk spaar ik hier een groot gedeelte bij elkaar."

Meer berichten