Logo vizieropbronckhorst.nl

Keuken van Hackfort biedt leuke workshops

diverse ingemaakte groentes
diverse ingemaakte groentes (Foto: Derk Huizinga)

VORDEN - Leer chutneys maken en fermenteer je eigen groente. 

In de zomer is er veel te oogsten in de moestuin, vaak te veel om meteen op te eten. Dus wat doe je er dan mee? Inmiddels zijn we ons er allemaal van bewust dat er zo weinig mogelijk voedsel moet worden verspild. Het is dus handig om te weten hoe je je eigen groente moet conserveren.

Daarom biedt restaurant Keuken van Hackfort in Vorden in samenwerking met moestuin medewerker Derk Huizinga ook dit jaar weer diverse workshops aan. Daarin leer je om groente en fruit te verwerken tot heerlijke chutneys en hoe je groente kunt fermenteren. Deelnemers krijgen de nodige uitleg, kunnen genieten van proeverijen en iedereen gaat aan de slag om zijn eigen lekkernijen te maken.

De workshops vinden telkens plaats rond etenstijd, van 18.00 – 20.30 uur. Tussendoor serveert het restaurant namelijk kleine bijpassende gerechtjes, zodat de deelnemers geïnspireerd worden om alles wat ze maken te combineren tot bijzondere gerechten.

De workshops zijn gepland op de volgende data:

Dinsdag 13 augustus Ontdek de vele smaken van chutneys

Dinsdag 20 augustus Wie van zuurkool houdt, houdt ook van fermenteren

Dinsdag 3 september Ontdek de vele smaken van chutneys

Woensdag 11 september Wie van zuurkool houdt, houdt ook van fermenteren

Meer informatie en aanmelden via www.keukenvanhackfort.nl.