Logo vizieropbronckhorst.nl


Een foto uit de oude doos van net na de oorlog.
Een foto uit de oude doos van net na de oorlog. (Foto: eigen foto)

VV Vorden viert oprichting

Gerreke van den Bosch

VORDEN - Bij Voetbalvereniging Vorden bereidt men zich voor op het 90-jarig jubileum op vrijdag 30 augustus. De uitnodigingen zijn de deur uit voor de reünie voor 40+ (oud)leden.

Alle spelende en niet spelende leden van 18 jaar en ouder zijn ook voor de receptie uitgenodigd. Deze begint om 19.00 uur onder leiding van ceremoniemeester Herman Vrielink en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Dan wordt overgeschakeld naar de reünie. Reünisten zijn dus vanaf 20.30 uur van harte welkom in de vernieuwde en opgeknapte kantine 'De Ark' dat speciaal voor dit weekend uitgebreid zal worden met een grote tent.

De club werd opgericht tijdens een speciale vergadering in café Pardijs, nu kapsalon Heersink, op 29 augustus 1929. Het eerste elftal kwam uit in de 3e klas GVB. Het tenue was een zwart shirt met een verticale gele baan in het midden, afkomstig uit het gemeentewapen van Vorden.

In de beginjaren werd gespeeld in het buurtschap Linde tussen de Lindeseweg en de Waarleweg. Op zondagmiddagen wanneer het 1e elftal een thuiswedstrijd speelde waren er veel mensen die vanaf de Waarleweg de wedstrijd gratis konden aanschouwen. Dit scheelde volgens voorzitter Lammers te veel entreegeld, dus inkomsten. Daar werd wat aangedaan door langs driekwart van het veld op ooghoogte een jutendoek op te hangen. Het was afgelopen met het gratis genieten van de wedstrijd vanaf de Waarleweg. Dit jutedoek was met ringen bevestigd aan ijzerdraad en kon als een gordijn uitgevouwen worden. Na de wedstrijd werd het weer teruggevouwen en opgeborgen in daarvoor bestemde houten kasten.

In april 1945 deed het voetbalveld dienst als standplaats voor zware artillerie. Na de bevrijding was het voetbalveld compleet vernield. In 1946 verhuisde VV Vorden definitief naar de oude Zutphenseweg sinds 2013 genaamd Sportpark 't Grote Veld.

De vereniging telt momenteel 550 leden, waarvan 460 spelende leden. Bij VV Vorden is er ook gelegenheid om in de 45+ competitie te spelen en er is sinds 2017 een G-team. Veel voetballende senioren uit de jaren '60, '70, '80 en '90 hebben zich al aangemeld voor de hereniging.

Uitnodiging
Nog niet uitgenodigd of benaderd? Zie dit artikel als een uitnodiging en meldt u aan via de website van VV Vorden of op 30 augustus in de kantine op het Sportpark.
vvvorden.nl

Meer berichten