Logo vizieropbronckhorst.nl


Plaatsing projectbord Wiersserbroekweg met kavelruilcoördinator Wim Ruiterkamp (r) en drie deelnemers.
Plaatsing projectbord Wiersserbroekweg met kavelruilcoördinator Wim Ruiterkamp (r) en drie deelnemers.

Eerste kavelruil nu zichtbaar

BRONCKHORST - Binnen het kavelruilproject Bronckhorst is de eerste 22 ha grond geruild van eigenaar. Op het notariskantoor in Lochem werd onlangs door zeven partijen de kavelruilakte ondertekend.

De gemeente Bronckhorst en de projectorganisatie zijn blij met dit eerste ruilresultaat nadat het project op 28 maart officieel van start ging.

Wim Ruiterkamp geeft namens de kavelruilcoördinatoren aan dat de voorbereidingen van deze eerste kavelruil enige tijd heeft gekost. ,,Voordat een ruilakte getekend kan worden zijn er al verschillende ruilvoorstellen aan de keukentafel besproken. Het is een soort puzzel met percelen. Op basis van ieders individuele wensen en mogelijkheden ontstaat er gaandeweg een ruilvoorstel waar elke deelnemende partij zich in kan vinden."

Öp de startbijeenkomst in maart werd een bord gepresenteerd met de tekst: 'Deze kavel is geruild voor een economisch en mooi Bronckhorst'. Dit bord wordt lopende het proces in verschillende geruilde percelen verspreid over de gemeente geplaatst. Zo is niet alleen op papier maar ook in het veld de ruil zichtbaar. De eerste borden zijn nu geplaatst in een ruilperceel aan de Wiersserbroekweg in Vorden en in een ruilperceel aan de Schoneveldsdijk in Barchem (gemeente Lochem).
De kavelruil is vrijwillig en voor iedereen, agrariër of geen agrariër.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten