Logo vizieropbronckhorst.nl


'Niks is wat ut lik' vertelt het verhaal over drie generaties die samen een typisch familiebedrijf runnen. Naast het bedrijf wonen buren die soms wat moeite hebben met de bedrijfswerkzaamheden. (Foto Ceciel Bremer)
'Niks is wat ut lik' vertelt het verhaal over drie generaties die samen een typisch familiebedrijf runnen. Naast het bedrijf wonen buren die soms wat moeite hebben met de bedrijfswerkzaamheden. (Foto Ceciel Bremer) (Foto: Ceciel Bremer)

Openluchtspel Niks is wat ut lik

Ceciel Bremer

Komische situaties op Enghuizen

Met het stuk 'Niks is wat ut lik' trapten de spelers van Stichting Openluchtspel Hummelo 'Het Enghuizen' vorige week vrijdag de eerste avond af in een serie van vijf.

Hummelo - Het is alweer de 10e keer dat de Hummelose stichting een openluchtspel opvoert. Dit jaar is gekozen voor de klucht 'Niks is wat ut lik', geschreven door Henk Straalman. Het stuk speelt zich af aan het begin van deze eeuw en vertelt het verhaal over drie generaties die samen een typisch familiebedrijf runnen. Naast het bedrijf wonen buren die soms wat moeite hebben met de werkzaamheden van de bedrijf. Dit leidt tot komische en verdachte situaties. Er zijn een aantal bijzondere gastrollen en een aantal situaties zijn herschreven, zodat het stuk een 'Hummels' tintje heeft. Het is een vrolijk, luchtig stuk met veel humor. Opvallend is het grote aantal jongeren dat meespeelt in het stuk en waarvan een deel deze editie zijn debuut maakt.
De binnenplaats van de Houtloods aan de Spalderkampseweg, eigendom van Landgoed Enghuizen, vormt na een uitgebreide renovatie weer de sfeervolle locatie van het openluchtspel. De bouwploeg van de stichting heeft echter ook niet stilgezeten en een fraai decor gebouwd. Het openluchtspel in Hummelo wordt nog opgevoerd op 21, 23 en 24 augustus. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.

openluchtspel-hummelo.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuws uit Bronckhorst

Meer nieuws uit Bronckhorst >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten