Logo vizieropbronckhorst.nl


Wichmond en Vierakker barsten van het talent zegt Freddy Hogendoorn, voorzitter oranjecomité Wichmond-Vierakker. (Foto Roel Kleinpenning)
Wichmond en Vierakker barsten van het talent zegt Freddy Hogendoorn, voorzitter oranjecomité Wichmond-Vierakker. (Foto Roel Kleinpenning)

100-jarig comité pakt flink uit

Door Carla van der Meer

Het Oranjecomité Wichmond-Vierakker bestaat dit jaar 100 jaar en dat wordt feestelijk gevierd gedurende twee weekenden. Er is een vol programma met leuke en gezellige activiteiten voor jong en oud. Alles draait om de saamhorigheid tussen beide dorpen.

Wichmond/Vierakker – De eerste festiviteit die in dit jubileumjaar werd gehouden was de wandeltocht en nieuwjaarsvisite. In het voorjaar was het openluchttheater 'De Bewaarder' en groot succes. "Het stuk is geschreven en uitgevoerd door de inwoners van Wichmond-Vierakker", vertelt Freddy Hogendoorn, voorzitter oranjecomité Wichmond-Vierakker. "Hier deden 150 vrijwilligers aan mee." Nu is de feestweek aan de beurt die van 17 tot en met 25 augustus gehouden wordt op het feestterrein in Wichmond.

De festiviteiten zijn op 17 augustus van start gegaan met het vogelschieten en vogelgooien. "We vinden het mooi dat het vogelschieten aan het begin van de feestweek is", zegt Hogendoorn. "Zo hebben we gedurende het hele feest de nieuwe koning." Nieuw dit jaar was 't Deckert blagenbal met de Hummelose band HIK dat op 20 augustus plaatsvond. Hieraan konden alle leerlingen van de basisschool deelnemen. Wichmond's Got Talent, voor alle leeftijden is op woensdag 21 augustus. "Wichmond en Vierakker barsten van het talent", laat Hogendoorn weten.

De kinderspelen en volkspelen worden gehouden op vrijdag 23 augustus, met diverse leuke spelen. 's Avonds is er een feestavond met rockband Hike.
Tijdens de zeskamp op zaterdag 24 augustus strijden een groot aantal teams uit beide dorpen om de eer. De avond wordt opgeluisterd met de rockband Jackfire en DJ TiTom.
De feestweek wordt op 25 augustus afgesloten met een grote optocht door Wichmond en daarna wordt er op het feestterrein nog even na gevierd. "We vieren vol spirit de feestweek", zegt Hogendoorn. "Aan de optocht nemen dertien wagens deel en dat is veel voor een kleine gemeenschap als de onze. Het betekent dat er dertien straten en groepen zijn die in hun vrije tijd de wagens bouwen. De wagens hebben als thema een feestelijk tintje zoals Carnaval on Rio en Tiroler Fest."

Elk jaar wordt traditioneel het Oranjefeest gevierd rondom de datum van de verjaardag van Koningin Wilhelmina. "We proberen de tradities rondom het Oranjefeest in stand te houden", aldus Hogendoorn. "Het is mooi dat het feest ter ere van ons Koningshuis na 100 jaar nog steeds bestaat. We doen dit met veel plezier en verve met de vrijwilligers. Het zorgt ook voor de saamhorigheid tussen beide dorpen. Dat vinden we ook heel belangrijk. Er nemen heel veel inwoners uit beide dorpen aan deel. De wagenbouwgroepen zijn maandenlang in de weer geweest voor het bouwen van de wagens om er weer een geweldige optocht van te maken. Ook neemt een groot aantal kinderen deel aan de Kinderoptocht." Het complete programma is te vinden op: www.oranjefeestvierakker-wichmond.nl en Facebook.

Meer berichten