Logo vizieropbronckhorst.nl


De streekmarkt vormt altijd het hart van de Halse Dag.
De streekmarkt vormt altijd het hart van de Halse Dag. (Foto: Emmelie Prins)

Bomvol programma op Halse Dag

HALLE - Zondag 1 september is de 25e editie van de Halse Dag in Halle. Ook dit jaar staan er weer volop leuke activiteiten voor jong en oud op de planning.

Om 12:00 uur barst het feest los en start in Halle het veelzijdige programma.  Op het centrale plein keert het succesvolle beachvolleybaltoernooi terug. Er zijn veel verschillende acts en muzikale optredens en men kan uiteraard weer goede koopwaar kopen op de streekmarkt.
Vaste prik op de Halse Dag is de streekmarkt. Een verzameling aan kramen met een rijke diversiteit aan aanbod slingert door de Dorpsstraat. Bezoekers kunnen er unieke producten kopen, iets bijzonders op de kop tikken of juist in gesprek gaan met verschillende verenigingen die zich ook op de markt presenteren,

Muziek is er volop met optredens van onder meer swing Masters, Music Maatje, Pop & Rockkoor Halle en Niet Zoegen Moar Bloazen.
In de kerk zijn twee optredens (om 14:45 uur en 15:30 uur) van het Varssevelds mannenkoor. Ook is er een expositie van werken van Gerry Kastein en Karin Wensink en zijn er verschillende standjes, zoals Amnesty, de Wereldwinkel en Present te bezoeken. Bij Dorpshuis de Korenaar is een expositie van Anja Holkenborg te bezichtigen, presenteren de ouderensoos en de dagopvang zich en zijn er in en rond de Korenaar verschillende oud-Hollandse spelen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld ouderwets stoepranden.
Op de achtergrond wordt nog de laatste hand gelegd aan een grote activiteit die tot slot nog toegevoegd zal worden aan het programma. Kortom: het belooft een spectaculaire en feestelijke editie te worden van de alom bekende Halse Dag.
De Halse Dag vindt elke eerste zondag van september plaats en trekt elke editie meer dan 2.500 bezoekers, afkomstig uit de hele regio rondom Halle. Het is een heuse traditie en een dag waar veel bewoners uit Halle en omstreken naar uitkijken. Vaste prik op het programma zijn een streekmarkt, veel activiteiten voor jong en oud, muziek en lekkere hapjes en drankjes. 

Meer berichten