De inzet van de mensen hier raakt me
Logo vizieropbronckhorst.nl


Inge Klos: "Als iemand het bad wil sponsoren, dan plakken we met alle liefde de  badrand vol met reclame." (foto: Ceciel Bremer)
Inge Klos: "Als iemand het bad wil sponsoren, dan plakken we met alle liefde de badrand vol met reclame." (foto: Ceciel Bremer) (Foto: )

De inzet van de mensen hier raakt me

Ceciel Bremer

Sport- en spelmiddag Hessenbad

"Ik heb de groep aquajoggers gevraagd mij te helpen bij de organisatie. Nou, die meiden kunnen dat hoor. Ze bakken cupcakes, regelen voldoende vrijwilligers, partytenten en prijzen voor de verloting. Het wordt super leuk."

HOOG-KEPPEL - "Hockey, volleybal, een buikschuifbaan, een waterobstaclerace, een glijbaanrace, kuppen en vlekvoetbal", somt Inge Klos de spelactiviteiten op die zaterdag 14 september worden georganiseerd op het Hessenbad in Hoog-Keppel. "In teams van 6 personen kan iedereen meedoen aan onze sport- en spelmiddag als afsluiting van een mooi zwemseizoen", vertelt Inge die sinds dit seizoen van het bestuur de dagelijkse leiding heeft gekregen over het Keppelse zwembad. Het hele slotweekend krijgt eigenlijk al een feestelijk tintje. "Op vrijdagavond is er een schuimfeest. Op zaterdag na de sport- en spelmiddag houden we een barbecue voor wie wil aansluiten en op zondag is het baas-hondzwemmen met aansluitend een borrel voor alle vrijwilligers. Daar draait het hier om: vrijwilligers die hart hebben voor het zwembad en hun steentje willen bijdragen om het bad in stand te houden. Ik heb hier tot een paar jaar geleden gewerkt, toen even niet en dit seizoen werd ik weer gevraagd. Ik zei direct 'ja'. De inzet van de mensen hier raakt me. Dat is echt hartverwarmend. Op zondagochtend is er altijd een groepje vrijwilligers dat de baden schoonmaakt en het groen onderhoudt. Ze nemen wat lekkers mee voor bij de koffie en maken er samen gewoon een gezellige activiteit van. Er is zelfs een 80-jarige vrijwilliger die hier 7 dagen per week iedere ochtend helpt bij de schoonmaak. Dat is toch super", vertelt Inge met een tevreden glimlach.

Jubileum

Toch is de sport- en spelmiddag zeker ook bedoeld om nieuwe vrijwilligers te werven. "We kunnen nu rekenen op zo'n 30 à 40 mensen die zich regelmatig op alle vlakken inzetten voor het bad. Het liefst hebben we er daar nog een paar meer bij om de druk per vrijwilliger te verlichten. We zoeken vooral toezichthouders om de openingstijden te verruimen maar alle hulp is welkom. En als iemand spullen wil doneren of het bad wil sponsoren, dan plakken we met alle liefde de badrand vol met reclame", lacht Inge. Nu het seizoen teneinde loopt, maakt ze al plannen voor komend seizoen. "In april bestaat het Hessenbad 50 jaar. Dat gaan we natuurlijk vieren! We houden volgend jaar een groot openingsfeest waarbij de gemeente al haar medewerking heeft toegezegd. Verder maken we al plannen voor een zwemvierdaagse, aquathlon, aquabootcamp en veel meer. We gaan het bad en het terrein er omheen meer verhuren. Want het bad is met bijna vijftig jaar natuurlijk best oud maar het wordt hier wel steeds mooier en netter." Wil je je aanmelden voor de sport- en spelmiddag op zaterdag 14 september van 13.30 tot 17.30 uur? Aanmelden in teams van 6 personen à 5 euro per persoon kan tot uiterlijk vrijdag 13 september 18.00 uur via planning@hessenbad.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten