Beklim toren en bekijk het maar
Logo vizieropbronckhorst.nl


Betty: "Je kunt de toren van de Remigiuskerk beklimmen tot de gewelven van het dak. Deskundigen geven uitleg." (foto: Feikje Breimer)
Betty: "Je kunt de toren van de Remigiuskerk beklimmen tot de gewelven van het dak. Deskundigen geven uitleg." (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Beklim toren en bekijk het maar

Feikje Breimer

Monumentaal feest Remigiuskerk

"Gaaf toch, we gaan een feestje bouwen. Met zang en dans, dat moeten we vaker doen. De Remigiuskerk is zo'n prachtig monument. Dit sluit perfect aan op het thema van de Open Monumentendag; 'Plekken van plezier.'"

Hengelo- Betty Langeler is ontzettend trots op het monumentale hart van Hengelo. "Dat mensen duizend jaar geleden zo iets moois konden maken waar we nu nog steeds van kunnen genieten.

Dichterbij

De Vrienden van de Remigiuskerk willen de kerk als monument dichter bij de mensen brengen. Tijdens de Open Monumentendag kun je de kerk gratis bezoeken. Ook de toren kun je beklimmen tot de gewelven van het dak. Er gaan deskundigen met je mee die je van alles kunnen vertellen over de bouw en de geschiedenis van het gebouw.

Hoe mooi de Remigiuskerk ook is, mensen maken de sfeer. Vandaar ons thema 'Bronckhorster Helden'. Lokale helden treden tussen 10.00 uur 's morgens en 16.30 uur 's middags op. Zowel binnen als buiten. Muziek, zang, rock en folk het is er allemaal."

Van Laag-Keppel tot Baak, Hummelo en Vorden zijn er tijdens de Open Monumentendag op 14 september bijzondere locaties geopend en diverse optredens. Het loont de moeite om de Remigiuskerk die dag ook te bezoeken. Zowel binnen als buiten zijn er verschillende optredens gepland.

Betty: "AnneMarie Onstenk vertelt om 10.45 uur een verhaal van Herman van Velzen in het Achterhoeks, de slagwerkgroep van Concordia treedt twee keer op en Betty Lassche verzorgt samen met haar gymgroep een demonstratie. Lisanne Lubbers, Stef Geurtzen en Rita Oldenhave zingen solo. Het slotoptreden verzorgt de rockband Lady en de Vageband. Intussen bakken de vrijwilligers van 'Schoef maar an' wafels en hamburgers en kunnen de kinderen terecht op een springkussen. Imkervereniging 'De Vooruitgang' uit Hengelo heeft een informatiestandje. Inderdaad, ook bijen dansen. Zelfs de bijen sluiten aan bij het feestthema."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten