Logo vizieropbronckhorst.nl


Een afvaardiging van koor Feeling, Steve Nippels en Wilko en de zwaogers. We hebben allemaal plezier in wat we doen."  (foto: Ceciel Bremer)
Een afvaardiging van koor Feeling, Steve Nippels en Wilko en de zwaogers. We hebben allemaal plezier in wat we doen." (foto: Ceciel Bremer) (Foto: )

Wi-j doet ut samen op z'n Drempts

Ceciel Bremer

Concert op zaterdag 28 september

"Het is mooi dat we met verschillende muziekstijlen samen wat doen. Ik heb altijd gevoetbald, dan gaat het om winnen maar muziek is geen wedstrijd. Je vult elkaar aan en er is ruimte voor iedereen."

DREMPT - Het Dremptse koor Feeling en de Dremptse bands Wilko en de zwaogers, Steve Nippels en High Voltage geven op zaterdag 28 september samen een concert in het Dorpshuis in Voor-Drempt. "Eigenlijk best raar dat het er nog nooit eerder van was gekomen", erkennen de muzikanten en koorleden. Toen de leden van de activiteitencommissie van Feeling het idee hadden opgevat voor een concert en hun dorpsgenoten benaderden om mee te werken, was iedereen dan ook meteen razend enthousiast, vertelt Yvonne Koenders, lid van Feeling dat Nederlandse en Engelse popliedjes zingt: "We vroegen Wilko en de zwaogers als eerste. Zij speelden voorheen veelal instrumentale muziek maar hebben sinds vorig jaar zanger en tekstschrijver Leo Koenders toegevoegd aan hun band en spelen nu Nederlandse liedjes maar ook Ierse folk of Franse chansons. Dat leek ons al een mooie combinatie. Zij kwamen vervolgens met het idee om Steve Nippels te vragen. En ook die jongens zeiden meteen ja. Later kwam het idee de kersverse jeugdige band High Voltage erbij te vragen. En zo was het idee voor een gezamenlijk concert snel geboren." Het enthousiasme in de aanloop naar het concert dat de toepasselijke naam Wi-j doet ut samen meekreeg, is groot. Richard Luesink, zanger van de akoestische band Steve Nippels die naar eigen zeggen met name de vergeten popmuziek speelt, zegt daarover: "Ik heb het er samen met Bennie Hartjes, drummer bij Wilko en de zwaogers, al eens over gehad om samen wat te doen maar het was er nog nooit van gekomen. Dus toen Feeling met het idee kwam, viel dat allemaal samen." Ook de heren van Wilko en de zwaogers hadden bij een aantal liedjes uit hun repertoire wel eens gedacht dat het mooier zou zijn met een koor erbij. En daarbij komt, zegt Yvonne: "Iedereen hier in het dorp kent elkaar dus het contact is zo gelegd en het enthousiasme werd zo doorgegeven."

Volume

Het publiek kan de 28e een zeer gevarieerde avond verwachten met verrassende muzikale samenwerkingen. Yvonne: "We hebben allemaal plezier in wat we doen en dat stralen we uit. We hebben nummers gevonden die we samen kunnen doen zoals Rivers of Babylon of Country road. Er zijn zitplaatsen maar er is ook zeker ruimte om te dansen dus zing mee, klap mee en dans mee!" Richard kijkt al vooruit: "Wij doen met Feeling I still haven't found doen van U2. Ik had dat ooit gehoord met een gospelkoor. Dat is zo mooi, dan krijgt het volume. Geweldig om te doen." Het concert Wi-j doet ut samen op zaterdag 28 september begint om 19.30 uur in het Dorpshuis, Kerkstraat 89 in Voor-Drempt. Kaarten à 2,50 euro inclusief een kop koffie zijn verkrijgbaar bij de muzikanten en bij het Dorpshuis.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuws uit Bronckhorst

Meer nieuws uit Bronckhorst >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten