Logo vizieropbronckhorst.nl


"Of je nu de presentatie over de restauratie wil bekijken of naar de Balkanmuziek van Balkanari wil luisteren, het kan allemaal."(foto: F. Breimer)
"Of je nu de presentatie over de restauratie wil bekijken of naar de Balkanmuziek van Balkanari wil luisteren, het kan allemaal."(foto: F. Breimer) (Foto: Feikje Breimer)

Laat de dames met hoeden maar lopen

Feikje Breimer

Cultuur cadeau in Vorden

"Er is dertig duizend euro ingezameld in Vorden voor de Dorpskerk. Nu bieden we Vorden een gratis cultureel feest aan om te vieren dat de kerk in volle glorie is hersteld."

Vorden- Op 21 en 22 september zijn vijftien vrijwilligers volop bezig met het versjouwen van stoelen en het heen en weer dragen van instrumenten in en naar de Dorpskerk en het Kulturhus. Alles volgens een strak draaiboek dat Henk Groenendal heeft uitgewerkt.

Feest voor Vorden

"Dit is een feest voor en door Vorden! Ik ben erg onder de indruk van de akoestiek in de Dorpskerk. De zanggroep Cappella Bronckhorst geeft hier zaterdagochtend een concert, ervaar die geweldige akoestiek zelf!"
Gerda Schoo helpt bij de organisatie van het feest namens het Cultuurfonds Vorden in samenwerking veel andere organisaties. Gerda: "Het jeugdorkest van de Harmonie treedt op, Kunst in Vorden levert een bijzondere bijdrage, het MAS biedt gratis toegang aan op zowel zaterdag als zondag en uiteraard zijn de Vrienden van de Dorpskerk bij de organisatie betrokken. Dankzij bijdragen van De Werf en het Vordens Ondernemersfonds is de toegang gratis."
Het feest start en sluit af met uitleg over de restauratie van het bijzondere Lohman orgel. Uiteraard met orgelconcert op het orgel dat bijna twee eeuwen oud is maar na de restauratie weer klinkt als nieuw. Op het plein voor de kerk staat de pipowagen van de Achterhoekse troubadour Gery Groot Zwaaftink, hij geeft op zaterdag drie voorstellingen over het sprookje van de kleine prins. Op zondag verzorgt hij de afsluiting in het Kulturhus met een verhaal voor volwassenen. Henk: "Er is op beide dagen zoveel te doen! Vind je het leuk om te tekenen? Kom dan 's middags naar de workshop van Rian Drok in het Kulturhus." Gerda verheugt zich op de hoedenshow van Frida Pelgrum op zaterdagmiddag in de Dorpskerk. Henk pakt zijn draaiboek erbij. "Kijk, de looproute voor de hoedenshow is al uitgedacht. We stellen de stoelen zo op dat iedereen alles goed kan bekijken."

Meer berichten